Vučić razgovarao sa Si Ðinpingom Tanjug

Objavljeno: 24.06.2021. 10:57 Izmenjeno: 25.06.2021. 15:24

Predsednik Kine Si Ðinping prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je  predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je  telefonom sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom.

Vučić je uz fotografiju sa jednog od ranijih susreta sa kineskim predsednikom istakao da se posebno raduje skoroj poseti Si Ðinpinga Srbiji.

Predsednik Kine ponovo dolazi u posetu Srbiji

Predsednik Kine Si Ðinping prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je  predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, preneo da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

„Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM“, objasnio je on.

Rekao je, u izjavi novinarima, da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

„Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju“, rekao je on.

Vučić je izrazio uverenje da bi ta poseta mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta.

Preneo je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokopmanije Er Srbija ili neke kineske uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvandžo.

„Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo“, naglasio je Vučić.

Istakao je da oceckuje da i u buduće vredno radimo i gradimo naše prijateljske odnose, te da imamo još više dobrih rezultata koje smo imali u prošlosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana