Vučić razgovarao sa Saracinom tanjug

Objavljeno: 14.09.2022. 10:15 Izmenjeno: 16.09.2022. 09:43

U otvorenom razgovoru sa Manuelom Saracinom ponovio sam poziciju Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je da specijalnim izaslanikom vlade SR Nemačke za države zapadnog Balkana Manuelom Saracinom.

„U otvorenom razgovoru sa Manuelom Saracinom ponovio sam poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu: poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta svih zemalja i neprestano zalaganje za mir, povezivanje i saradnju“, objavio je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

Vučić je ponovio poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu, a to su dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta svih zemalja i neprestano angažovanje na svim poljima kako bi se očuvao mir neophodan za dalje jačanje poverenja i svestraniju regionalnu saradnju.

Predsednik je posebno istakao da je Srbija do sada pokazala da je regionalno povezivanje itekako moguće, jer je inicijativa Otvoreni Balkan primer izuzetno dobre saradnje, o čemu svedoči i nedavno održani Samit lidera ove inicijative, kao i Prvi međunarodni sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, koji je u Beogradu okupio veliki broj privrednika iz zemalja regiona, učvrstio postojeća i etablirao nova partnerstva.

Naglasio je da Srbija nastavlja sa politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima i da je posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova, ali i najboljem putu za očuvanje stabilnosti u cilju što bržeg razvoja i napretka svih zemalja u okruženju.

„Upravo zato Srbija ceni i podržava i Berlinski proces kao format koji na konkretan način i putem konkretnih projekata podržava evrointegracije Zapadnog Balkana“, poručio je predsednik i dodao da je Srbija proaktivan učesnik svih foruma koji prepoznaju napore naše i zemalja regiona na evropskom putu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana