Vučić sa Borisovom o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju

Objavljeno: 20.11.2017. 13:00 Izmenjeno: 21.11.2017. 11:46

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić telefonom je razgovarao sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

Dvojica sagovornika su se saglasili da će sledeći sastanak Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke početkom decembra u Beogradu, biti još jedna prilika da se više uradi na boljem povezivanju tih zemalja, kao i celog regiona, radi dobrobiti i ekonomskog napretka svih, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić je zahvalio premijeru Borisovu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije. On je istakao da imamo velika očekivanja od bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine i izrazio nadu da će proširenje EU biti među prioritetima predsedavanja.

Dvojica sagovornika su izrazili i važnost unapređenja vladavine prava, ne samo u svetlu ispunjavanja standarda EU i napretka na evropskom putu, nego i kao dobrog signala stranim investitorima u smislu stvaranja stabilnog poslovnog okruženja, ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić i premijer Borisov razmotrili su napredak infrastrukturnih i energetskih projekata dveju zemalja, koji će pomoći agendu povezivanja u okviru Berlinskog procesa, kao što su autoput između Beograda i Sofije i gasni interkonektor.

Kako se dodaje, oni su razmotrili i početak ozbiljnije saradnje u razvoju železničke pruge i saobraćaja između Srbije i Bugarske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana