Vučić putuje u Vašington 2.septembra,u delagaciji Đurić,Mali Tanjug

Objavljeno: 31.08.2020. 14:35 Izmenjeno: 01.09.2020. 11:03

Predsednik Srbije Alaksendar Vučiću putuje u Vašington u sredu 2. septembra, gde ga dva dana kasnije čeka sastanak u Beloj kući sa predstavnicima Prištine, saznaje Tanjug.

U delegaciji koja će sa njim učestvovati u razgovoru sa zvaničnicima Prištine, a koji je zakazao predstavnik Bele kuće Ričard Grenel, prema Informacijama Tanjuga su direktor kancelaruije za KiM Marko Ðurić, ministar finasija Siniša Mali, a trebalo bi da bude i predsednik Privredne komore Marko Čadež.

Kako je ranije najavio predsednik Vučić, delegacija Beograda će imati i odvojene susrete ša Ričardom Grenelom, kao i sa savetnicima u Beloj kući Robertom O“Brajanom i Džaredom Kušnerom.

Povodom teme predstojećeg sastanka, predsednik Srbije je rekao da mu je poznata agenda za taj sastanak i da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome, te da očekuje iznenađenja, jer, kako je objasnio, „jedina tema kad je reč o Kosovu i u SAD, i svuda, međusobno priznanje Beograda i Prištine“.

Ali, kako je i ranije skrenuo pažnju, Beograd se najozbiljnije priprema za sastanak u Beloj kući, a predsednik ističe da ne preteruje kada kaže da je deset puta spremniji nego Priština.

„Radimo svaki dan, pripremamo se po ceo dan“, ukazao je predsednik i dodao:

„Šta god ko govorio i mislio, mi ćemo biti spremni za sve opcije. Znamo svako selo i svaki sporazum, za razliku od onih koji dolaze a ne znaju ni koje smo sve sporazume potpisali. Ali, ja ih nikad ne potcenjujem“, rekao je Vučić.

On je ovih dana, najavljujući put u Vašington i pritiske koje očekuje i od kojih, uprkos pregovaračkom iskustvou, kako je rekao, strepi, o poručio da, ma koliko će biti teško, ma koliko mu bila glava na panju ili se nalazio pod ucenama i pritiskom, da će čuvati nacionalne interese i da će javnost biti upoznata sa svime što se događa i da ništa neće biti sakriveno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana