Vučić: Prosečna plata 718 evra u decembru, u Beogradu 930 – dodatna podrška jugu tanjug

Objavljeno: 23.02.2023. 14:18 Izmenjeno: 23.02.2023. 14:26

Istakao je da je dobra vest to što je u Novom Sadu plata skočila oko 109 odsto u odnosu na pre 10 godina, odnosno sa 420 na 877 evra.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, prema zvaničnim preliminarnim podacima za decembar, prosečna plata u Srbiji bila skoro 85.000 dinara ili 718 evra, a da je sada i značajno veća zbog povećanja plata od početka godine. Vučić je rekao da je prosečna plata u Beogradu iznosila 930 evra. Posebno će biti dobri podaci za januar i mart, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu. „Zvanični preliminarni podaci za decembar kažu da je prosečna plata u Srbiji bila gotovo 85.000 dinara ili 718 evra, u Beogradu je prosek bio 930 evra, na Vračaru i Starom Gradu višeo od 1.250 evra, na Novom Beogradu i Savskom Vencu više od 1.200 evra, a u Novom Sadu 877 evra, gde će ići na 950 u martu ili maju“, preneo je Vučić. Istakao je da je dobra vest to što je u Novom Sadu plata skočila oko 109 odsto u odnosu na pre 10 godina, odnosno sa 420 na 877 evra. „Značajno su skočile plate i u centralnoj Srbiji nije onako kako bismo želeli i od jutros razgovaramo kako dodatno da podignemo podršku i u infrastrukturi i subvencijama i svemu druogm i za kapitalno intenzivne tehnološki napredne projekte“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će u 2025. godini prosečna plata u Srbiji biti 1.000 evra i dodao da ispunjeni ciljevi pokazuju između ostalog i poštovanje prema garađanima. „Očekujem da u 2025. prosečna plata u celoj Srbiji bude 1.000 evra, što znači u Novom Sadu da ide na 1.300, u Beogradu na 1.350. To očekujem već do kraja 2025. Očekujem za celu Srbiju toliku prosečnu platu. To smo rekli i u planu je ‘Srbija 2025′“, rekao je Vučić nakon otvaranja fabrike Kontitental u Novom Sadu odgovarajući na pitanje novinara o rastu plata i kakva su mu očekvianja u budućnosti. To ćemo postići i uspeti, a nivo javnog duga se neće podići iznad 60 dosto u odnosu na BDP, kazao je Vučić. „To je ispunjenje rezultata i obećanja i pokazivanje poštovnja prema građanima“, naglasio je predsednik. „Možete da me volite ili ne volite, smejali ste mi se kada sam to rekao pre tri godine, sprdnju pravili u lažnim stručnim časopisima, hoće li to da bude istina, e sada vidite da je istina i nije im više do sprdnje“, rekao je predsednik i ocenio da Srbija ide napred – ide brzo ali mora jače i brže. Dodao je da nije zadovoljan infrasturkutrom. „Više radimo mi nego drugi ali i dalje nije dovolnjno, mora enegičnije, snažnije brže, efikasnije“, rekao je Vučić i dodao da ga „ubiše“ praznim pričama o tome kako nešto ne može. Ocenio je da su ljudi koji ovde rade resurs Srbije. „Naučili su kako se radi u najmoćnijim kompanijama, postali su odgovorni, ozbiljni, posvećeni, ne kažu da rade tri dana nedeljno pa da kukaju, već da rade pet dana, puno radno vreme na ozbiljan i odgovoran način, za vrlo pristojna primanja“, kazao je predsednik. To je budućnost Srbije, i to je ono što moramo da radimo, rekao je Vučić i dodao da ćemo se u maju, junu, ponovo radovati u Novom Sadu kada Japanci otvore kompaniju. Najavljujući planove za Novi Sad u narednom kraćem periodu, dodao je da se može očekivati da glavni grad Vojvidine bude proporcionalno bogatiji od Beograda. Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara koliko kompanija poput Kontitnetala, i ostalih visokotehnoloških koje su počele da rade širom Srbije, doprinose dolasku novih investitora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana