Oproštajna poseta britanskog ambasadora Tanjug

Objavljeno: 28.06.2019. 12:22 Izmenjeno: 28.06.2019. 16:36

Predsednik Vučić zahvalio ambasadoru Velike Britanije Denisu Kifu, koga je primio u oproštajnu posetu, što je svojim diplomatskim umećem dao doprinos razvoju saradnje dveju zemalja.

foto Tanjug

Kako je saopšteno iz predsednikovog kabineta, predsednik Aleksandar Vučić i ambasador Kif su i ovom prilikom razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, kao i o toku pregovora o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje političkog dijaloga i ekonomskih veza, a da je primetno da jača saradnja u oblasti digitalizacije i obrazovanja, posebno kroz projekat „Škole za 21. vek“, kao i u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost britanskoj vladi što je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji.

Ambasador Kif je rekao da je, tokom svog petogodišnjeg mandata u Beogradu, najveće promene primetio u sferi ekonomije, jer se Srbija, posle teških reformi, vratila u tokove ekonomskog rasta i investitori pokazuju veliko interesovanje i više se gradi.

On je rekao da, bez obzira na izbor Britanaca da napuste Evropsku uniju, njegova zemlja podržava ulazak Srbije u EU i nastavak neophodnih reformi na evropskom putu, jer je to u skladu sa interesom da se na Zapadnom Balkanu uspostave bezbednost i stabilnost.

Predsednik Vučić je još jednom istakao svoju posvećenost politici mira i saradnje u regionu i izrazio zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu što učešćem u Berlinskom procesu podržava razvoj Zapadnog Balkana.

On je ponovio i posvećenost nalaženju rešenja za pitanje Kosova i Metohije kroz dijalog, uz posredovanje Evropske unije, i ukazao na neophodnost da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana