Vučić primio gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova Beoinfo

Objavljeno: 19.11.2021. 13:15 Izmenjeno: 20.11.2021. 10:00

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovim

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zamenik gradonalčelnika Goran Vesić, kao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Tom prilikom predsednik Vučić je istakao da je unapređenje bilateralne saradnje dva grada od izuzetnog značaja za uspostavljanje intenzivnijih odnosa Beograda i Sankt Peterburga. S tim u vezi, predsednik Vučić je naglasio važnost Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj, socijalnoj, humanitarnoj i kulturnoj saradnji, potpisanog u septembru ove godine, koji podrazumeva proširenje i jačanje saradnje u pomenutim oblastima. Sporazum, između ostalog, uključuje i plan zajedničkih aktivnosti u oblastima industrije, urbanizma, zdravstvene zaštite, nauke, tehnike, obrazovanja i turizma.

Predsednik Vučić je, u cilju produbljivanja ekonomske saradnje, podržao inicijativu dva grada za organizovanje investicione konferencije na kojoj bi privrednici, u saradnji sa privrednim komorama, predstavili investicione potencijale Beograda i Sankt Peterburga i mogućnosti za ulaganja u ova dva grada.

Delegaciju Vlade Sankt Peterburga i njihove beogradske domaćine primio je i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana