Zahvalnost Slovačkoj što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije Tanjug

Objavljeno: 12.05.2020. 11:18 Izmenjeno: 12.05.2020. 13:19

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Slovačke Republike Fedora Rosohe, poželeo mu uspešan diplomatski mandat i izrazio zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj što, uprkos pritiscima, istrajava u principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na evropskom putu.

 

On je rekao da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke i izrazio zadovoljstvo što dobre političke odnose dveju zemalja prati napredak u razvoju ekonomskih veza, kao i saradnje u svim drugim oblastima, jer je reč o veoma uspešnoj zemlji, iz čijih iskustava može mnogo da se nauči.

Stoga je zamolio ambasadora Rosohu da slovačkoj predsednici Čaputovoj prenese poziv da poseti Srbiju.

Predsednik Vučić je pozdravio imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu, uveren da će on, kao dobar poznavalac situacije i odnosa u regionu, tu dužnost obavljati odgovorno i nepristrasno. Predsednik je, ovom prilikom, ponovio da je Srbija posvećena održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je istakao i potrebu snažnije saradnje sa Višegradskom grupom, čije iskustvo može da posluži kao model regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Rosoha je čestitao predsedniku Vučiću na odličnom odgovoru srpskih vlasti na izazov pandemije, kao i na odličnim ekonomskim rezultatima, zbog kojih je povećan interes slovačkih investitora.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su Slovaci, koji žive u Srbiji, posebna spona između dveju zemalja, čiji položaj će, po rečima predsednika Vučića, Srbija i dalje unapređivati.

 

2 Responses to “Zahvalnost Slovačkoj što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije”

  1. Balaž Jan каже:

    Ovo je zaista lep primer kako se neguje prijateljstvo dveju zemalja. Zaista mi je drago. Posebno što sam Slovačke narodnosti. Živim i radim u Slovačkoj već 28 godina. Ali na Srbiju nikad neću zaboraviti. Sve najbolje braćo srbi i slovaci.

  2. Balaž Jan каже:

    Još jednom se vraćam ka svom komentaru. Nemogu a da ne iznesem svoja osećanja prema vašem predsedniku Vučiću. Smatram a veoma ga podržavam u njegovoj politici. Smatram da predsednik Vučić vodi pravednu politiku. Braćo srbi imate veoma pravednog predsednika. Čuvajte ga i podržavajte u njegovom trudu i radu. Sve najbolje.svima koji osećaju prema Republici Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana