Vučić primio akreditive novih ambasadora

Objavljeno: 26.09.2022. 11:37 Izmenjeno: 28.09.2022. 10:01

Vučić je konstatovao da je ekonomska saradnja Srbije i Austrije veoma razvijena, ali da u predstojećem periodu očekuje njeno dalje jačanje.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je  akreditivna pisma novoimenovanih  ambasadora Austrije , Savezne Republike Nemačke, Belgije i Kuvajta  izrazio nadu da će se tokom njihovih mandata nastaviti konstruktivna i uspešna sveobuhvatna saradnja između zemalja i učvršćivanje bliskih i prijateljskih odnosa.

Vučić se osvrnuo na nedavne razgovore koje je sa saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom vodio na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku i istakao da intenzitet susreta pruža doprinos nastavku evropskih integracija i očuvanju stabilnosti našeg regiona i potvrđuje obostranu nameru da se dodatn učvrsti međusobno poverenje i saradnja u oblastima koje su od značaja za obe zemlje, saopštilam je pres služba predsednika.

Vučić je konstatovao da je ekonomska saradnja Srbije i Austrije veoma razvijena, ali da u predstojećem periodu očekuje njeno dalje jačanje.

Ebner je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, istakao da Austrija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i politici regionalne stabilnosti za koju se naša zemlja dosledno zalaže.

Novoizabrani ambasador je dodao da će nastaviti da radi na unapređenju saradnje od obostrane koristi, posebno u oblasti ekonomije, imajući u vidu da je Austrija treći najveći strani investitor i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga u Srbiji.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnoj energetskoj situaciji sa kojom se evropske zemlje suočavaju zbog komplikovane globalne političke situacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana