Vučić: Politika Srbije stoji na dve noge – jedna očuvanje mira i stabilnosti, druga ekonomski razvoj Studio B, Tanjug

Objavljeno: 03.02.2018. 13:59 Izmenjeno: 04.02.2018. 13:00

„Politika Srbije stoji na dve noge – jedna je očuvanje mira i stabilnosti, jer su nam potrebni mir i stabilnost da gajimo decu, a druga je ekonomski razvoj“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Javni dug je smanjen sa 67 na 57 odsto BDP-a, nezaposlenost sa 26 na 12 odsto, istakao je Vučić.

„Pre četiri godine kada smo krenuli u teške reforme, mnogi od vas škrgutali su zubima, neki psovali, ali vidite da smo uspeli da smanjimo javni dug sa 67 na 57 odsto BDP-a, nezaposlenost sa 26 na 12 odsto, kada smo uspeli da budemo apsolutni šampioni u broju stranih investicija, kada smo prošle godine, bez ikakvih privatizacija imali tri puta više stranih investicija od Hrvatska – mi 2,6 milijardi evra, oni 900 miliona, za milijardu više nego zajedno BiH, Crna Gora, Makedonija i Albanija. To govori o tome kako se slika Sbrije menja, Srbija postaje drugačije mesto za život“, istakao je on.

Za to vreme, kako je dodao, u najtežim uslovima ljudi u Beogradu su radili da pokažu rezultat. Osvrnuo se i na projekat Beograda na vodi, podsetivši da je pre više godina nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudi Ðulijani rekao da je to fascinantna ideja, te se zahvalio gradonačelniku Siniši Malom i gradskoj vlasti što su se borili i gurali taj projekat i pored pritiska.

Ukazao je da je već danas broj turista porastao za dva i po puta više nego što je bio tada, nakon što su sprovedeni mnogi radovi na ulepšavanju Beograda, kao što je najlepša promenada u Evropi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana