Vučić podržava Đokovića Studio B

Objavljeno: 14.01.2022. 18:00 Izmenjeno: 15.01.2022. 16:12

Ovo govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje političkih poena, jer nikada se nisam kitio tuđim perjem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je video-poruku podrške Novaku Đokoviću i ujedno žestoko odgovorio premijeru Australije. Suočeni smo s mnogo problema, pritiscima u regionu i iz dela sveta, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspeli da oduzmu, to je naše srce, ponos i dostojanstvo.  Ali napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, na Srbina, građanina ove zemlje, iz nama nepoznatih razloga dostigli su te razmere da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i ne kažem ne samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji, istakao je Vučić.

 

Vučić:Zašto maltretirate Novaka, porodicu i naciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da će Srbija biti uz Novaka Ðokovića, a australijske vlasti upitao zašto, kako je naveo, maltretiraju i iživljavaju se ne samo nad srpskim teniserom i nad njegovom porodicom, već i nad celom jednom nacijom slogbodarskom i ponositom.

Vučić je u video poruci na svom Instagram profilu upitao australijske vlasti, akko su htei da Ðokoviću zabrane da po 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga odmah nisu vratili ili rekli da je nemoguće da dobije vizu za njihovu zemlju.

„Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate ne samo nad njim i nad njegovom porodicom već i nad celom jednom nacijom slobodarskom i ponositom“, upitao je srpski predsednik.

Upitao je takođe da li je to potrebno da bi dobili neke izbore.

„Jel vam to potrebno da biste se dodvorili svojoj javnosti“, upitao je Vučić.

„Poštovani građani Srbije, suočeni smo sa mnogo problema, pritiscima u regionu, pritiscima iz dela sveta ali ono što nama kao narodu nikad nisu uspeli da oduzmu to je naše srce, ponos i dostojanstvo“, istakao je Vučić.

„Ovo govorim zbog svega što se zbiva poslednjih dana u Melburnu u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena niti koliko će ih biti jer se nikad nisam kitio tuđim perjem, ali napadi i pritisci na Novaka Ðokovića, državljanina Srbije, Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga su dostigli te razmere da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem ne samo šta mislim već i šta je naš odgovor Australiji na to“, istakao je Vučić.

„Verovatno ne bih ni reč rekao da se, posle ponovljene odluke izvršnih organa australijskih vlasti da se uskrati viza Ðokoviću, nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja ukidanje vize za najboljeg svetskog tenisera“, rekao je predsednik Srbije, izrazivši čuđenje „pre svega zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti“.

„Neretko nam drže prilike o tome šta je vladavina prava. Možete da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke sudija, dakle važećih pravosudnih organa“, rekao je Vučić dodajući da su „nam time pokazali možda kako donekle izgleda nezavisno pravosuđe, ali pre svega kako izgleda nebitno pravosuđe jer je sva vlast u rukama izvršnih organa“.

„Pojavio se jedan predsednik iz jedne male zemlje koji sme to da kaže jednom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smem, zato šsto govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu“, rekao je Vučić.

On je istakao da će „Srbija biti uz Ðokovića i umeti da vam odgovori mnogo lepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Ðokoviću, ali poštujući međunarodne uzuse i poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne države“, poručio je srpski predsednik.

„Mi ćemo se boriti za Novaka Ðokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet manje ili višeneće promentii ni sud našeg naroda o o narodu australije koji izuzetno poštujemo i cenimo, ali ni o Novaku Ðokoviću“, naveo je srpski predsednik.

Možete pisati stotine hiljada tekstova najgorih o Ðokoviću, on će ostati najbolji teniser svih vremena i on će ostati u našim srcima, poručio je Vučić. „A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postizete nikada nećete prići ne samo Novaku Ðokoviću već bilo kojem običnom čoveku i našeg i vašeg ponositog i dostojanstvenog naroda“.

„Živela Srbije, Novače mi smo uz tebe“, poručio je Vučić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana