Počeli radovi na izgradnji industrijskog VGP Parka Beograd u Dobanovcima tanjug

Objavljeno: 13.03.2023. 09:36 Izmenjeno: 15.03.2023. 08:50

Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće  obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, u čiju gradnju investira panevropska kompanija VGP. Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta. Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada. Kamen temeljac će položiti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Jan Van Geet, izvršni direktor VGP, najavili su organizatori. VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno. VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja. Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

Predsednik Vučić je odmah po dolasku na gradište održao kratak sastanak sa predstavnicima kompanije. Početku radova prisustvuju ministri Tomislav Momirović, Goran Vesić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, glavni gradski arhitekta Marko Stojčić, kao i generalni direktor kompanije Deleza Srbija Jan-Vilem Dokhejr, izvršni direktor VGP Jan Van Git, kao i direktor VGP Srbija Nenad Bjelogrlić. Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta. Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada. Kamen temeljac će na kraju obraćanja pred novinarima položiti predsednik Vučić i izvršni direktor VGP Jan Van Git. VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno. VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja. Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana