Vučić osudio napade na novinarku lista Jedinstvo Tanjug

Objavljeno: 04.05.2020. 19:27 Izmenjeno: 04.05.2020. 19:27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je napade na društvenim mrežama na novinarku prištinskog lista Jedinstvo Radu Komazec i istakao da je agresivno i nepristojno ponašnje prema onima koji misle drugačije, izgleda, posebno na ceni.

„Molim vas da se osećate sigurno, kao i oni koji drugačije misle od mene, jer to je naša dužnost, da im obezbedimo da se osećaju sigurno“, poručio je Vučić novinarki Jedinstva.

Komazec je zapitala da li je na sastanku sa predstavnicima stranaka bilo reči o atmosferi u društvu i da li je moguće stati na put svima koji prete i provlače kroz blato one koji ne misle kao oni, dodajući da je to osetila lično na svojoj koži, uprkos tome što list Jedinstvo nikada nema negativne tekstove o srpskoj opoziciji, a Vučić je rekao da mu je lično žao što se to dogodilo.

Ako je neko svojom pismešću ili obrazovanjem pokazao da zaslužuje mesto u novinarstvu onda ste to vi i vaša kuća, dodao je Vučić.

„Neretko vas je sramota kako se neki obraćaju damama i mene je sramota u njihovo ime“, kazao je predsednik Srbije.

Dodao je da veruje da naš narod na KiM dobro zna šta i kako radi list Jedinstvo.

List Jedinstvo saopštio je 2. maja da je novinarka tog medija Rada Komazec, nakon što je gostovala u TV emisiji „Utisak nedelje“, suočena sa brojnim napadima na društvenoj mreži Tviter i da je dovedena u životnu opasnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 19°C

Grmljavina sa kišom

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana