Vučić: Žigosanje srpskog naroda da Srbija ne bi napredovala Studio B, Tanjug

Objavljeno: 24.06.2021. 13:50 Izmenjeno: 25.06.2021. 15:38

Svaki put kada Srbija snaži i postaje ekonomski jača, kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već se sama bori za napredak, kreću ujedinjavanja različite vrste sa ciljem stigmatizacije i žigosanje Srba i Srbije

Povodom odnosa sa Crnom Gorom i brojnih optužbi na njegov račun u tamošnjim medijima, predsednik Srbije pozvao je rukovodstvo te zemlje na ozbiljnu saradnju.

Komentarišući to što je Bakir Izetbegović rekao da su Crnogorci, usvojivši rezoluciju o Srebrenici, pokazali čojstvo, predsednik Vučić istakao je da ga je ipak više zabrinula izjava koja govori o tome da Srbija nema pravo da vlada nad Kosovom.

Svi uslovi koje Hrvatska nameće Srbiji na putu ka EU su politički, ta zemlja je bila najgora na međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu, istakao je predsednik Vučić komentarišući izjavu hrvatskog šefa diplomatije da Srbija treba da prizna genocid u Srebrenici da bi ušla u EU.

Vučić se osvrnuo i na tekst o najavama pojedinih srpskih opozicionih partija o političkom revanšizmu, koji se našao i u hrvatskim medijma. Taj tekst je, kako je rekao, prenet iz nemačkog medija u kojem se kritikuje politički revanšizam i dodao da bi se neko revanširao, trebalo bi prvo nešto da mu uradite.

Upitan o slučaju bivšeg funkcionera Partizana Vladimira Vuletića, predsednik Vučić konstatovao je da je Vuletićeva politika – život dajem, ali na poligraf ne idem ni za živu glavu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u sredu je izdalo saopštenje u kojem se navodi da je Vladimir Vuletić dostavio neistinite informacije o povezanosti visokih funkcionera Srpske napredne stranke i uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 1°C

Vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana