Vučić: Obnovićemo sve tri škole u Raškoj, bolji put do manastira Pavlica… tanjug

Objavljeno: 31.03.2023. 17:36 Izmenjeno: 03.04.2023. 10:33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom posete selu Pavlica da će država obnoviti sve tri škole u Raški i uraditi sportsku halu, kao i da će taj kraj dobiti bolji put do manastira Pavlica. „U Raški, sve tri škole ćemo da radimo obnovu, što je oko 2,5 miliona evra. Uradićemo i ono što smo […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom posete selu Pavlica da će država obnoviti sve tri škole u Raški i uraditi sportsku halu, kao i da će taj kraj dobiti bolji put do manastira Pavlica. „U Raški, sve tri škole ćemo da radimo obnovu, što je oko 2,5 miliona evra. Uradićemo i ono što smo obećali oko sportske hale“, rekao je Vučić tokom obilaska etno sela i muzeja „Toplina duše“. Vučić je u razgovoru sa meštanima rekao da zna koliko imaju problema sa vodom i oko Kopaonika, ali da će država uraditi sve što može da im pomogne, kao i da imaju bolje okolne puteve. Meštani su zatražili da li bi država mogla da napravi muzej Prvog svetskog rata zbog Milunke Savić. „To moramo da uradimo, za to nam je verovatno i najmanje para potrebno“, dodao je Vučić. Vučić je nazdravio sa domaćinom Zoranom Košaninom i istakao da je veoma lepo u tom kraju, ali da treba još dosta ulagati u razvoj turizma. Domaćin je rekao da je dobio u dva navrata subvencije od države, bespovratno 270.000 i 500.000 dinara. Kada je nazdravio sa predsednikom, poželeo mu je da uspešno vodi državu. Vučić je u šali rekao da je on samo formalno predsednik, pošto je pravi predsednik direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, pošto gde god ode svi najviše traže puteve. „Sve interesuju samo putevi, a ja samo dođem da zapišem“, dodao je Vučić. Seosko turističko domaćinstvo „Toplina Duše“ nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške.

Najbolje i najiskrenije razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Hvala Zoranu Košaninu iz @etnoselo_toplina_duse na izuzetnom gostoprimstvu, na tome što čuva tradiciju i naporno radi kako bi cela porodica ostala na imanju, čime svima daje primer.

Hvala i na odličnoj hrani koju nam je pripremio, mada izgleda da mu niko nije rekao da predsednik mora da vodi računa i o liniji.

Nešto sam kupio, od domaćina sam na poklon dobio med, a rakiju sam ostavio Drobnjaku.

Nastavljam put ka Kraljevu, pun optimizma i uveren da ne postoji to što kao narod ne možemo da postignemo. Živeće Srbija!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana