Vučić: Obeležavamo „Oluju“ 4.avgusta u Novom Sadu tanjug

Objavljeno: 28.07.2022. 10:53 Izmenjeno: 28.07.2022. 11:08

Vučić je kazao da će se u Novom Sadu obeležiti godišnjica velikog stradanja srpskog naroda i najveće etničko čišćenje na evropskom tlu.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će obeležavanje godišnjice operacije hrvatske vojske „Oluja“, tokom koje je proterano i ubijeno više stotine hiljade Srba, biti održano 4. avgusta u Novom Sadu. On je pozvao sve građane da dođu 4.avgusta u 20 sati na centralni gradski trg u Novom Sadu.

„Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika“, ukazao je Vučić.

Jasenovac nije mit, već strašna istina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je su besmislene optužbe da je on kriv zbog napada na automobil sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj, uz obrazloženje da je kriv zato što je potegao ponovo pitanje Jasenovca.

Na pitanje da prokomentariše napade pojedinih opozicionih političara i analitičara da je njegova oštra retorika u vezi Jasenovca dovela do animoziteta prema Srbima u Hrvatskoj i oštećenja srpskih automobila, odgovorio je da to besmislica.

„Najstrašniji i najbesmisleniji napad je da su neki ljudi odavde napisali, pošto je uništen jedan automobil sa beogradskim tablicama na Braču da je za to kriv Vučić zato što je ponovo potegao mit o Jasenovcu. Nije to mit, već strašna istina“, istakao je on.

Tu logiku je uporedio sa reakcijom na , kako kaže izjavu da je potrebno zalagati se da se štite žene u društvu i da ne smeju da budu predmet porodičnog nasilja, a onda neki muž napadne svoju suprugu, pa se kaže bio je iznerviran tom izjavom Vučića.

„To je takva logika. Vučić je pričao šta su Hrvati radili Srbima tokom Drugog svetskog rata. To govori da uvek pronalazimo razlog u prošlosti da se ćuti o srpskim žrtvama. Bolje da se lepo provodimo negde na moru nego da pričamo o onima koji su ubijeni, a uvek će neko iz Beograda biti kriv ako provod na moru bude pokvaren. To mnogo više govori o tim ljudima“, istakao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana