Vučić: O rasporedu vojske samostalno odlučujemo Tanjug

Objavljeno: 04.06.2018. 19:45 Izmenjeno: 04.06.2018. 19:46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije bilo pripadnika VS na administrativnoj liniji, ali da mu, kao vrhovnom komandantu, ne pada na pamet ni da se bilo kome pravda i kada je bude bilo tamo.

Aleksandar Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što su mediji u Prištini danas pisali, a zatim demantovali sopstveno pisanje, da su Vojska i Žandarmerija „izašle“ na administrativnu liniju.

Kako je rekao, vrhovni komandat je predsednik Srbije i on raspoređuje bezbednosne snage.

„Ne interesuje me šta pišu albanski mediji“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska oglednog stana za pripadnike službi bezbednosti.

Prema njegovim rečima, jedinica vojske i žandarmerije danas „slučajno nije bilo“, ali se sigurno neće pravdati, bilo kome, ni kada ih bude.

„Naše jedinice raspoređivaćemo u skladu sa Ustavom i zakonima ove zemlje“, naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, politiku Srbije neće voditi ni mediji u Beogradu, a svakako ne oni u Prištini.

„Naš posao ćemo raditi u skladu sa Ustavom i interesima građana Srbije“, poručio je Vučić.

 

Kako da rešimo pitanje KiM, kad druga strana to neće?

Govoreći o Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije rekao je da problem pitanja KiM ne može da se reši ako druga strana to ne želi.

„Bolje da taj problem rešimo, nego da ga ne rešimo. Ali, ne možemo da ga rešimo ako druga strana ne želi da ga reši“, rekao je Vučić novinarima na pitanje da li izazivanje sukoba na KiM sa kosovske strane može da ugrozi ekonomski napredak.

Vučić kaže da svakako ne predstoji lak period po tom pitanju, kao i da Vlada Srbije radi dobro i da su njen jedini problem loši odnosi sa Prištinom.

„Slušao sam juče izjavu Ramuša Haradinaja i valjda misle da bi za nas bila najveća čast da oni prihvate naše priznanja, da bi bili zadovoljni nama i onda stanete i vidite da tu postoje različite realnosti i svetovi. Neke izjave danas sa KiM su bile nešto malo bolje i ohrabrujuće i nadam se da će biti dovoljno pameti i da će takvi tonovi dominirati u budućnosti“, rekao je Vučić.

Istakao je da će uskoro doći do novih razgovora, ali da još ne zna kada i kako.

Naveo je da svakako nestabilnost na KiM može da utiče na ekonomiju u zemlji, iako smo u prava četiri meseca imali privredni rast od 4,5 odsto.

Prema njegovim rečima, dobro je stanje i u poljoprivredi, a pšenica i kukuruz će imati pristojnu cenu ove godine.

„Ostaje (samo) dugoročni problem na KiM“, dodao je Vučić.

 

„Kupujemo glasove u Nišu? Svojih odbornika?“

Predsednik Srbije rekao je da su besmislene tvrdnje da SNS kupuje glasove odbornika u Nišu, po pitanju odluke o Aerodromu „Konstantin Veliki“, imajući u vidu da SNS u lokalnoj skupštini ima većinu, odnosno 15, možda i 20 odbornika više od opoizicije.

„Koga kupujemo? Svoje odborbnike?“, uzvratio je Vučić i upitao gde je tu smisao, i što bi kupovali glasove svojih odbornika.

Prema njegovim rečima, SNS ima značajnu većinu i stvarno ne vidi što bi se tako nešto uopšte radilo.

Vučić je rekao i da bi SNS, kada bi se sada u Nišu održali izbori, imao više glasova nego što ih trenutno ima, a opozicija značajno manje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana