Vučić o Đilasovoj izjavi:Tužno unutrašnje političko pitanje Tanjug

Objavljeno: 16.10.2020. 20:17 Izmenjeno: 17.10.2020. 12:41

Predsednik Vučić demantovao je tvrdnje Dragana Ðilasa da je Srbija zadužena 50 milijardi evra i precizirao da je reč o 26 milijardi evra, što je 57 odsto BDP-a, a po čemu je Srbija među najboljim zemljama u Evropi.

Odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu na zajedničkoj pres konferenciji sa hrvatskim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom da prokomentariše tu Ðilasovu izjavu, Vučić je to okarakterisao kao „tužno unutrašnje političko pitanje“, uz opasku da veruje da Ðilas lično nema dugove, pošto je, kaže, mnogo bogat.

„Svašta su uzimali u svoje vreme, dok su bili na vlasti“, dodao je Vučić.

Vučić je naglasio da i Hrvatska i mnoge druge zemlje imaju i proporcionalno i u apsolutnim brojevima veći dug od Srbije.

„Srpski dug je svakako pod kontrolom, dobro stojimo i nemamo nikakvih problema. Sve dok je javni dug ispod kriterijuma Mastrihta od 60 odsto – nemamo problem“.

Po tom pitanju smo jedna od najuspešnijih evrpskih zemalja, a po stopi rasta ove godine bićemo najuspešniji, naglasio je Vučić.

Vučić o Zelenoviću:A, tužna priča o Šapcu je završena

Predsednik Vučić rekao je, povodom zahteva Nebojše Zelenovića za ponavljanje izbora u Šapcu, da je ta tužna priča završena i da ne može neko da želi da vlada u malom mestu u kome je izgubio izbore sa 13.000 glasova razlike.

„Ta tužna priča je završena. Oni koji su imali sve predsednike i zamenike biračkih odbora, kao što ste videli, nisu mogli da promene biračku volju“, kazao je Vučić, odgovarajući na pitanje zašto Zelenović traži da se ponove izbore u Šapcu.

„Ne možete da izgubite u jednom malom mestu sa 13.000 glasova razlike i da vladate, to nema baš mnogo logike“, zaključio je Vučić.

Borimo se za život i zdravlje,a ako neko ne razume..

Vučić rekao, povodom napada na Krizni štab, da nešto nije u redu sa onima koji ne razumeju da su mere tog tela usmerene na borbu za život i zdravlje.

„Ne znam šta je bila tema, ako je tema nošenje maski i to je razlog za Goli otok, onda ne znam šta bi rekli da smo kao u Francuskoj uvodili policijski čas na četiri nedelje ili ono što rade u drugim evropskim zemljama“, kazao je Vučić upitan da prokomentariše napade na Krizni štab posle odluke o novim merama, uz paralele sa Golim otokom.

On je istakao da moramo da se borimo, trenutno je relativno dobra situacija, ali se iz dana u dan pogoršava.

Napominje da je u Srbiji situacija i dalje bolja nego u drugim zemljama i da se nada da ćemo uspeti.

Kaže i da je zahvalan doktorki Dariji Kisić što uspeva da trpi sve te ljude što vole da viču na žene.

„Verujem u njeno znanje i njenu stručnost, kao što verujem i u sve druge naše lekare, zato Srbija i ima izuzetne rezultate, baš kao i Hrvatska, i nadam se da će i ona umeti da prevaziđe sadašnju situaciju“, rekao je Vučić.

„Naše je da se borimo da nam ljudi ostanu zdravi i živi, a ako neko to ne razume i misli da je to nečiji politički hir, onda sa tim ljidima nešto nije u redu“, zaključio je Vučić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana