Vučić o besplatnim vrtićima,brzim prugama i ladama Tanjug

Objavljeno: 23.02.2022. 19:29 Izmenjeno: 23.02.2022. 19:29

Prema onome što oni govore o Srbiji, Vučić kaže da bi pomislio da nemammo ni konjske zaprege, a izgleda da smo prevazišli i „ladu“.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je  da sa predstavnicima vlade radi na iznalaženju realnih izvora novca za donošenje odluke o besplatnim vrtićima i jaslicama.

Veruje, kazao je, da će u ovoj nameri uspeti jer je reč o toj važnoj odluci.

Predsednik kaže da će u tom slučaju u obdaništa ići 30 do 45 odsto dece koja će biti socijalizovana i kasnije neće bežati iz škole.

S druge strane, dodao je, roditelji će biti oslobođeni da imaju više dece.

Napomenuo je da kada o tome ne misli na Opštinu Novi Beograd i druge bogatije beogradske opštine poput Vračara i Starog grada, gde žive ljudi koji ni nemeravaju da imaju više dece bez obzira da li će obdaništa biti besplatna.

Ne isključuje mogućnost, međutim, da će i u tim opštinama biti napravljeni pomaci.

„Namera nam je da se pomogne majkama u njihovim profesionalnim aktivnostimaa da bi mogle da ostvare svoje karijerne snove i verujem da ćemo uspeti da pronađemo rešenje“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Pinka da komentariše napade političkih protivnika koji kažu da će sve građane Srbije ta „njegova ideja“ skupo koštati.

„Napadaju zato što nemaju šta drugo da rade, osim da govore da smo počinili genocid…Dokon pop i jariće krsti…“, kazao je Vučicić.

Govoreći o izgradnji brze pruge, što takođe kritikuje opozicija, Vučić podseća da je potpisan ugovor o gradnji brze pruge i prema Nišu, koja će prolaziti i kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru.

Budući da, kako je rekao, njegovi politički protivnici koji su bili na vlasti pre njega na tom planu ništa nisu uradili, on ih je pozvao da se provozaju za sada do Novog Sada, prugom kojom smo do sada išli 26 km na sat.

„Nadam se da će bar nešto da nauče da naprave elementerne razlike između nas i njih“, rekao je Vučić.

Odgovorio je i na komentar da Srbi više ne voze „lade“, već BMW-e i „mercedese“, primetivši da je dobro što je aktuelna vlast od političkih protivnika dobio potvrdu da smo napredovali.

Prema onome što oni govore o Srbiji, Vučić kaže da bi pomislio da nemammo ni konjske zaprege, a izgleda da smo prevazišli i „ladu“.

Dodao je i da je ovo poređenje zapravo, kako je rekao, njihovo licemerje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana