Vučić: Nema i neće biti nestašica, ne nasedajte na trikove Tanjug

Objavljeno: 04.03.2022. 10:57 Izmenjeno: 04.03.2022. 15:33

Vučić je poručio da Srbija nije ni u kakvom ratu, niti će biti i sačuvaće mir i stabilnost.

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić poručcio je da Srbija nije niti će biti ni u kakvom ratu, i zamolio građane da ne nasedaju na provokacije da neće biti dovoljno hrane, ili nafte, jer se država postupajući ozbiljno i odgovorno, postarala da svega bude dovoljno.

„Molim vas, poštovani građani Srbije, nemojte da nasedate na trikove, provokacije i besmislice koje govore da nemamo dovoljno nafte, naftnih derivata, da proveravate skloništa, da neće biti dovoljno hrane… Biće dovoljno hrane, dovoljno benzina i svega što nam je potrebno u budućnosti, jer odgovorna i ozbiljna srpska država se za to postarala“, naglasio je predsednik u video poruci na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

Poručio je građanima da nema potrebe da bilo gde žure, niti da bilo šta posebno traže.

„Ponašajte se normalno kao i svakog drugog dana, jer čuvaćemo mir i gledaćemo kako da srpska ekonomija ubrzno napreduje. Hvala vam na poštovanju i veri u srpsku državu. Živela Srbija“, istakao je Vučić.

Nema potrebe da se prave gužve na pumpama-nema restrikcija

Država je obezbedila dovoljno svih naftnih derivata i ne postoji apsolutno nikakva potreba da građani prave gužve na benzinskim pumpama, kao i da prave zalihe goriva, izjavio je  za Tanjug pomoćnik ministarke rudarstva i energetiku za naftu i gas, Raša Kojčić.

„Nema nikakvih restrikcija u snabdevanju derivatima i, ako je neka kompanija uvela ograničenja u isporuci, to je zaista nedopustivo. Mi ćemo tražiti da, u skladu sa uredbom vlade, tržišna inspekcija to proveri“, rekao je Kojčić.

On je, istako da su objave koje su se pojavile na društvenim mrežama da je došlo do restrikcije derivata neutemeljene i ponovio da građani ne treba da brinu i da prave zalihe, jer je država obezbedila dovoljne količine derivata, koji se u skladu sa Uredbom prodaju po ceni od 179 dinara po litru za evrodizel i 171 dinar za benzin 95.

Na pitanje na kom nivou je zamrznuta cena gasa po Uredbi o privremenom ograničavanju cene gasa u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, Kojčić je rekao da je reč o prosečnoj ceni gasa iz novembra prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana