Vučić ne očekuje da Priština predstavi Statut ZSO u roku Tanjug

Objavljeno: 07.07.2018. 08:17 Izmenjeno: 08.07.2018. 12:28

Predsednik Vučić kaže da ne očekuje da će Priština predstaviti svoj nacrt statuta Zajednice srpskih opština do 4. avgusta, do roka koji im je odredio Brisel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne očekuje da će Priština 4. avgusta u Briselu predstaviti svoj nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Vučić je to rekao za današnju Politiku, koja konstatuje da za razliku od kosovskih Albanaca, srpski upravljački tim poslednja tri i po meseca piše predlog statuta ZSO koji će biti predstavljen Briselu.

U aprilu je bilo pet godina o potpisivanja Briselskog sporazuma prema kojem je Priština bila dužna da formira Zajednicu srpskih opština, ali to nje učinjeno.

Kada su Srbi sa Kosova i Metohije zapretili da će sami formirati ZSO, Brisel je Prištini odredio rok od tri i po meseca, odnosno do 4. avgusta okonča rad na statutu te zajednice.

Predsednik Vučić je i tada rekao da ne veruje da će Priština ispoštovati taj rok, ali da će Beograd sačekati da, kako je rekao, ne bi bili optuženi da kršimo međunarodne sporazume.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana