Vučić najavio veću podršku razvoju vinarstva

Objavljeno: 15.08.2019. 15:59 Izmenjeno: 16.08.2019. 12:10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo porodice Cilić kod Jagodine i tim povodom najavio danas, na instagram profilu Budućnost Srbije, veću podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva. „Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne“, poručio je tim […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo porodice Cilić kod Jagodine i tim povodom najavio danas, na instagram profilu Budućnost Srbije, veću podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

„Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne“, poručio je tim povodom predsednik Srbije.

Vučić je u utorak u izjavi RTS-u spomenuo da je u ponedeljak boravio u Jagodini.

Predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma nije, međutim, hteo da iznese više detalja o tome za Tanjug, insistirajući da nije bila reč o zvaničnoj poseti.

Predsednik Vučić je naglasio da velika tržišta, kao što su evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi srpska vina došla do izražaja.

„Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predviđena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva“, dodao je predsednik.

Vučić je napomenuo da će biti izvojena i sredstva za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

„Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije“, istakao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana