Pripadnici MUP-a garant bezbednosti i sigurnosti Studio B

Objavljeno: 19.11.2020. 11:28 Izmenjeno: 20.11.2020. 12:10

Održana antiterorističa taktičko-pokazna vežba „Obruč 2020“. Pripadnici MUP-a su garant bezbednosti i sigurnosti građana Srbije, poručio predsednik Vučić.

Pripadnici MUP-a izveli su ispred Palate Srbija pokazno-taktičku vežbu „Obruč 2020“  na kojoj  su prikazali veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

254 pripadnika MUP-a  iz redova specijalne antiterorističke jedinice, žandarmerije, interventne jedinice, policijske uprave za grad Beograd i helikoptereske jedinice MUP-a vežbu su izveli u prisustvu državnog vrha.

Pripadnici MUP-a su garant bezbednosti i sigurnosti građana Srbije, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

„Od njih u narednim danima i nedeljama koji su pred nama očekujemo rezultate. Ne samo u Beogradu, već i cela Srbija mora da bude sigurna, bezbedna i da u potpunosti pobedi kriminal i mafiju“, rekao je Vučić.

Posle izvedene vežbe Vučić je  čestitao je pripadnicima MUP-a na svemu što su prikazali,  što su, kako je naglasio, važne stvari.

Posebno je primetio helikoptere H 145, koji su, kaže, pokazali da i na prostor koji nije unapred pripremljen za sletanje, u noći, mogu da dejstvuju.

„Koliko su nisko leteli, plašio sam se da li će moći da slete pored bandera… a pokazali su kako mogu da prate automobile“, rekao je Vučić i dodao da su svi pripadnici MUP-a pokazali dobru pripremljenost i obučenost.

Ulaganja u bezbednost se nastavljaju  pa će tako, kako je najavio predsednik Srbije u subotu u Nišu  biti  predstavljena i nova oprema Vojske Srbije. Reč je o novoj veoma modernoj opremi  i naoružanju, zaključio je  Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Umeren sneg

Trenutna temperatura -3°C

Umeren sneg

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -5°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana