Kipar iskren prijatelj Srbije Studio B

Objavljeno: 26.11.2020. 09:25 Izmenjeno: 26.11.2020. 20:52

Vučić zahvalio odlazećem ambasadoru Kipra na podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kipra Konstantinosa Elijadisa i zahvalio mu što je svojim diplomatskim radom doprineo jačanju odnosa dveju zemalja, navodeći da je Kipar iskren prijatelj Srbije.

Vučić je podsetio da je tokom mandata ambasadora Elijadisa predsednik Anastasijadis posetio našu zemlju i da je održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra.

On je, takođe, izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti održavanje nove sednice tog Saveta, kao prilike da se obogati srpsko-kiparska saradnja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je naglasio da je Kipar iskren prijatelj, koji čvrsto brani međunarodno pravo, zahvalivši ujedno na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, dok Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra.

Takođe je zahvalio i na podršci koju ta zemlja pruža našem putu ka EU.

Ambasador Elijadis je predsednika Vučića obavestio o dešavanjima oko kiparskog pitanja i izazovima u istočnom Mediteranu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da se Srbija i Kipar zalažu za postizanje rešenja uz poštovanje međunarodnog prava, kao i da obe zemlje svojim delovanjem na međunarodnoj političkoj sceni žele da doprinesu miru i stabilnosti u svetu i ekonomskom napretku.

Ambasador Elijadis je zahvalio Srbiji što učestvuje u mirovnoj misiji UN na Kipru.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Elijadisa da prenese njegove pozdrave predsedniku Anastasijadisu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana