Vučić na Sajmu u Mostaru:Uklonimo nepotrebne prepreke

Objavljeno: 12.04.2016. 13:02 Izmenjeno: 12.04.2016. 13:02

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas državnike i privrednike u Mostaru na uklanjanje nepotrebnih prepreka među državama u regionu.

„Voleo bih kada bi privreda bila ta koja bi zemlje regiona još više zbližila“, rekao je srpski premijer u obraćanju na svečanom otvaranju 19. Međunarodnog sajma privrede „Mostar 2016“.

„Mislimo da najveći potencijal u ekonomskom rastu imamo u saradnji u regionu. Ne stidimo se regiona, već se ponosimo što mu pripadamo. Ne možemo nikada da pobegnemo iz njega, već možemo samo bolje da se razumemo“, podvukao je Vučić.

Prenevši pozdrave građana Srbije on je poručio da će Srbija dati sve od sebe da se očuvaju i unaprede prijateljski odnosi.

Srbija je, prema njegovim rečima, spremna da razgovara o ukidanju brojnih privrednih barijera.

„Nema potrebe da naši ili vaši kamioni stoje po četiri-pet dana na granici Srbije i Bosne i Hercegovine. Politika će dati svoju konačnu ocenu, ali bismo svi mi dobili, a niko ne bi mogao da izgubi, većim i snažnijim integracijama“, rekao je Vučić.

On je podsetio da je Bosna i Hercegovina za Srbiju treća izvozna destinacija, četvrti spoljnotrgovinski partner i da sa tom zemljom postoji stalni rast u razmeni, kao i da Srbija želi da u narednom periodu dalje unapređuje tu saradnju.

Vučić je rekao da bi želeo da trgovinska razmena ne bude samo sa Republikom Srpskom, već da konstantno raste sa svim delovima BiH, „jednako sa zapadnom, koliko i sa istočnom Bosnom“.

On je podsetio da su sve zemlje na putu evropskih integracija, u procesu koji će, kako je rekao, svima doneti dobro.

Podsećajući da je Mostar grad Alekse Šantića, Vučić je izrazio uverenje da će Hrvati, Bošnjaci i Srbi umeti da opredele svoju budućnost mnogo bolje i drugačije nego što je to bilo prethodnih 75 godina.

„Želim im zajedništvo, mir i punu stabilnost, a mi ćemo dolaziti da kupujemo i mnogo toga zajednički da uradimo“, poručio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana