Vučić: Inicijativa Pojas i put za bližu saradnju država i naroda za dobrobit svih tanjug

Objavljeno: 18.10.2023. 10:18 Izmenjeno: 19.10.2023. 10:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na prvoj sesiji foruma Pojas i put na visokom nivou na temu „Povezanost u otvorenoj globalnoj ekonomiji“. Tom sesijom predsedava zamenik premijera Narodne Republike Kine i član stalnog komiteta Politbiroa CK KPJ Ding Sjuesjang. Na toj sesiji govori devet zvaničnika, a osim predsednika Vučića na toj sesiji obratiće se između […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na prvoj sesiji foruma Pojas i put na visokom nivou na temu „Povezanost u otvorenoj globalnoj ekonomiji“. Tom sesijom predsedava zamenik premijera Narodne Republike Kine i član stalnog komiteta Politbiroa CK KPJ Ding Sjuesjang. Na toj sesiji govori devet zvaničnika, a osim predsednika Vučića na toj sesiji obratiće se između ostalog i predsednik Indonezije Džoko Vidodo, predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev, premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Vlade Egipta Mustava Mabduli. To je jedan od tri foruma koji se održavaju u sklopu trećeg foruma „Pojas i put“ koji se održava u Pekingu. Sva tri foruma na visokom nivou posvećena su povezivanju, zelenom razvoju i digitalnoj ekonomiji.

„Tema današnjeg panela odražava stratešku orijentaciju koncepta razvoja NR Kine i njenog lidera, velikog prijatelja srpskog naroda, predsednika Si Đinpinga, kao začetnika inicijative koja nastoji da podstakne bližu saradnju između država i naroda kroz zajedničke napore usmerene na rešavanje globalnih izazova i napredak celog čovečanstva, uz marljiv rad na stvaranju jedne globalne ekonomije kroz uzajamnu saradnju u cilju postizanja dobrobiti za sve“, objavio je Vučić na instragramu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana