Bicerba otvorila fabriku u Valjevu tanjug

Objavljeno: 20.04.2023. 11:39 Izmenjeno: 21.04.2023. 09:53

foto tanjug   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u Valjevu otvaranju fabrike nemačke kompanije Bizerba. Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će […]

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u Valjevu otvaranju fabrike nemačke kompanije Bizerba. Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra. Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra. Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe. Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih. Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora. Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

Predsednik Vučić je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije. Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga i svetski dobavljač hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 300 radnika, a investicija u prvoj fazi vredna je oko 21 milion evra. Kompanija Bizerba je otvorila fabriku u Valjevu kako bi proširila svoje proizvodne kapacitete i ojačala svoje strateško prisustvo na tržištu. U Valjevu je izgrađena nova fabrika i ovaj celokupan projekat predstavlja novo poglavalje u istoriji kompanije, navode iz Bizerbe. Prve vage su već prizvodene i isporučene kupcima u februaru ove godine. Proizvodno tehnički centar Bizerbe u Valjevu već zapošljava 55 radnika i taj broj se svakog dana uvećava, a kompanija planira da u fabrici radi oko 300 zaposlenih. U savremenoj fabrici su, kažu u kompaniji, stvorene potpuno nove mogućnosti za automatizaciju i digitalizaciju procesa. Ukupna površina novoizgrađenog kompleksa iznosi 11.227 metara kvadratnih. Bizerba planira da u narednih godinu dana razvije globalnu stratešku platformu za proizvodnju čitavog asortimana vaga, namenjenih maloprodajnim objektima. Bizerba je jedan od najvećih svetskih dobavljača preciznih proizvoda, integrisanih rešenja za sečenje, obradu, vaganje i testiranje, komisioniranje, označavanje i plaćanje. Kompanija navodi da Bizerba grupa kontinuirano radi na digitalizaciji, automatizaciji i umrežavanju svojih proizvoda i usluga. Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su na početku radova rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 20°C

Grmljavina sa kišom

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana