Vučić: Možemo mnogo toga da postignemo u narednom periodu Tanjug

Objavljeno: 14.06.2020. 12:57 Izmenjeno: 15.06.2020. 08:28

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je  da veruje da je Srbija na dobrom putu i da, uz racionalan pristup, čuvanje mira i razumevanje naše pozicije u svetu, te odgovornost i razum svih nas može mnogo toga da postigne u narednom periodu.

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Upitan da li će Srbija u okolnostima u koijima se svet menja, a ona sama diže ekonomski i na spoljnjem planu imati šansu i uspeti ovaj put „prevarimo“ istoriju i same sebe i da zemlja dođe na mesto gde pripada u evropskim i svetskim okvirima, Vučić je rekao da Srbija mnogo toga moze da uradi i da je za to potrebna disciplina, odgovornost i razumno ponašanje.

„Kada pogledate ova predivna brda i veličanstvenu prirodu, ovo sveto mesto na kojem je Miloš izgovorio čuvene, hrabre i junačke reči, osećate se posebno, ali nas treba da rukovodi racionalan i pragmatičan pristup, čuvanje mira, snaženje ekonomije, ali uvek i jačanje vojske i policije i svega drugog što bi moglo da doprinese bezbednosti i sigurnosti zemlje“, rekao je Vučić novinarima nakon ceremonije svečanosti povodom uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u Takovu.

Kaže da veruje da je Srbija na dobrom putu i da može mnogo toga da napravi u narednom periodu, ali je za to potrebna disciplina i odgovornost.

„Za to je potrebno i da ne teramo inat sebi, već da se ponašamo pre svega razumno, da razumemo svoje mesto u svetu, da vidimo kolike su nam snage“, rekao je Vučić

Istakao je da čvrsto veruje da su odlični rezultati pred Srbijom, ako budemo radili i verovali u sebe.

Upitan da prokomentariše, nove preteće poruke iz Zagreba upućene Srbima u Hrvatskoj i zbog čega se ponovo u toj zemlji javno iskazuje mržnje prema Srbima, Vučić je rekao da više ne zna ni šta bi rekao na tu temu.

„Ne mogu više ni da odgovaram, ne znam šta bih odgovior, ne znam kakva je novost. Kao da postoji dan kada nema grafita i pretnji Srbima ili nešto slicnco. Želimo dobr odnose sa njima, ali nikada nikome nećemo dozvoliti da ponižava i nipodaštava nas narod, nije lako Srbima danas, ali…“, rekao je Vučić.

Predsednika je u tom trenutku prekinula pesma vojnika koja se začula sa zvučnika u Takovu, a on je dodao: Bolje da slusasmo ove divne momke.

Povodom najave crnogorskih vlasti da će hapsiti učesnike litija, Vučić kaže da veruje da će razum preovladati.

Na komentar novinara da su za danas najavljene litije u Crnoj Gori i da je predsendik CG najavio da će policija hapsiti učesnike i pitanje da li možemo da se uzdamo da će razum pobediti ili će biti hapšenja, Vučić je kratko rekao:

„Ne znam šta bih vam rekao, osim da se uzdam u razum i da verjem da će se sve mirno završiti“.

Upitan da prokomentariše tvrdnje o navodnoj dominaciji vladajuće stranke u medijima, kazao da je jednostavno meriti sekunde i minute.

„Nemojte da merite iznajmljeni ternim, koji se plaća. To zavisi koliko hoće stranke da potroše. Mi volimo da platimo, ne volimo da trpamo u džepove i čuvamo novac za sebe“; objasnio je on.

Vučić je rekao da što se prostora tiče treba pogledati samo RTS, gde je SNS učestvovala samo jednom, a ima stranaka koje su bile bar dva puta, te i u „Upitniku“; gde SNS nije bila nijednom, a neki po dva ili tri puta tokom kapanje.

„Kada neko ne može da postigne dobar rezultat uvek su mediji krivi. Ne postoji niko ko će reći moj plan, moj program nije dovoljno dobar, ili neko je bolji od mene“, konstatovao je on.

Mediji su, prema njegovim rečima, otvoreni, sem tajkunskih, gde mogu da gostuju samo određeni.

„Može da priča ko šta i koliko hoće. A narod će da odluči i to ćemo videti za sedam dana“; podvukao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana