Kritike gradonačelniku Niša zbog deficita u budžetu Tanjug

Objavljeno: 14.10.2016. 13:47 Izmenjeno: 14.10.2016. 22:11

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je gradonačlenika Niša Darka Bulatovića zbog lošeg stanja u gradskom budžetu, koji je u deficitu 50 miliona evra.

Tokom kratke šetnje od Oficirskog doma, gde je održan Poslovnim forum Srbija-Albanija, do Gradske kuće, Vučić je u oštrom tonu rekao gradonačelniku da su prethodne vlasti nanele veliku štetu NIšu i živele od uzimanja kredita i trošenja nepostojećih para, ali da grad više ne može tako da funkcioniše i da mora da se pozabavi kako rashodnom tako i prihodnom stranom.

Vučić je ukazao da Grad Niš u budžetu ima veći deficit od Srbije.

Premijer je takođe naglasio da Vlada Srbije može da pomogne i da pomaže i ponovio da su dve milijarde dinara odvojene za jug Srbije, a da će najveći deo tih sredstava ostati u Nišu.

 

Više novca za Niš nego za Beograd

Država će izdvajati više novca za Niš nego za Beograd, jer želi da razvija jugoistok Srbije, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je naveo da vidi dobru budućnost za taj grad, ali da rukovodstvo Niša mora da drugačije da raspolaže novcem nego do sada.

Vučić je nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem rekao da se dešavalo da taj grad bude u deficitu od 50 miliona evra, što je veći deficit od republičkog.

Kao primer naveo je i da je Beograd u jednom trenutku imao deficit od 100 miliona evra, a da sada ne može da ima ni 10 miliona.

“To su za mene neverovatne stvari. Zamolio sam da Niš na ozbiljniji način, ne dodvoravajući se građanima, kreira budžet”, rekao je Vučić i objasnio da su se u prethodnih 25 godina u gradskoj kasi projekotvali prihodi kojih nije bilo, a postojali ogromni rashodi.

Javne finasije u gradu nisu u dobrom stanju, podvukao je Vučić, ali je istakao da ima veliki broj projekata i da veruje u želju gradonačelnika da napravi dobre rezultete, kako bi Niš mogao da se poredi sa Beogradom ili Sofijom i da bude ne samo centar jugoistoka zemlje, već i u odnosu na okolne zemalje.

“Vlada će mnogo novca da izdvoji za Niš“, istakao je Vučić i podvukao da grad mora da radi kako bi građanima mogao da isporuči najbolje rezultatate.

Gradonačelnik Bulatović je rekao da će sve primedbe i sugestije uvažiti i da će predlog budžeta, kada bude napravljen, proslediti vladi kako bi njihove službe dale predloge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana