Vučić: Konstruktivna rasprava u Skoplju tanjug

Objavljeno: 11.09.2023. 13:49 Izmenjeno: 15.09.2023. 10:40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, da su se trudili na tom skupu da pronađu zajednički imenitelj i razgovarali o evropskoj budućnosti, kao i da je bila konstruktivna rasprava. „Kod nekih je nešto veći entuzijazam, kod nekih malo manji. U svakom slučaju u vrlo korektnoj i konstruktivnoj raspravi […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, da su se trudili na tom skupu da pronađu zajednički imenitelj i razgovarali o evropskoj budućnosti, kao i da je bila konstruktivna rasprava. „Kod nekih je nešto veći entuzijazam, kod nekih malo manji. U svakom slučaju u vrlo korektnoj i konstruktivnoj raspravi je protekao današnji dan. Nije bilo velikih svađa i tuča, pošto smo mi i Priština ostavili naše probleme za četvrtak i Brisel“, rekao je Vučić. Danas se više govorilo o odnosu samog regiona ZB prema EU, nego o bilo čemu drugom, dodao je predsednik Vučić.

Do kraja meseca odgovoriću opoziciji,što će biti najbrži i najkonkretniji koji će im jedan predsednik, koji je nadležan za raspisivanje parlamentarnih izbora pružit i usmeno i pisanim putem, u skladu sa demokratskim načelima i principima i poštovanjem prava manjine.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Skoplju rekao da je čuo da je deo opozicije dostavio pismo u Predsedništvu, dodajući da će ga pročitati kad se bude vratio. Primetio je i da je taj deo opozicije promenio mišljenje po pitanju izbora, jer su ranije govorili da će se, kako je naveo, susresti sa gnevnom naroda ako bude raspisao izbore. Posle četiri meseca su promenili mišljenje. Da li su išli kod nekoga na ručak u ambasadu ili je bio dovoljan doručak ili samo smeh ne znam, ali odjednom su se pojavili sa drugačijim mišljenjem. Ja poštujem kad ljudi tako promene mišljenje. Ne znam šta se desilo u njihovim glavama, ali sam zadovoljan što je došlo do takve promene mišljenja“, rekao je Vučić. On je naveo da će do kraja meseca dobiti odgovor što će biti najbrži i najkronkretniji odgovor. „Pošto vidim da traže parlamentarne i beogradske izbore najbrži i najkonkretniji odgovor koji jedan predsednik koji je nadležan ako ništa drugo da raspisuje parlamntren izbore će im pružiti u skladu sa demokratskim principima i načelima, ali i im odgovoriti na sve gluposti. Dobiće i usmeni i pismeni odgovor“, rekao je Vučić. Vučić je rekao da veruje da će se opozicija obradovati njegovom odgovoru. „A kakvi će sve izbori da budu – nije Srbija, niti srpska država – fontana želja da ih ispunjava onima koji maštaju o tome da dobiju veći broj poslanika kako bi valjda mogli u potpunosti da nam izgaze klupe u skupštini“, rekao je Vučić.

Članstvo zemalja sa Zapadnog Balkana u EU do 2030. su lepe želje, ali ko sam ja da rušim optimizam i ambicije nekih drugih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana