Vučić: Kapitulacija i predaja nisu opcija, uvek ću da izaberem Srbiju tanjug

Objavljeno: 02.02.2023. 11:43 Izmenjeno: 02.02.2023. 12:01

Ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Vučić je na strani Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je, u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM, da ukoliko dođe do pitanja tzv. Kosovo u UN ili ne, da je za njega Ustav sveto pismo, da kapitulacija i predaja nisu opcija i da će uvek da izabere Srbiju. „Ako dođe do toga, a videćemo hoće li ili ne, Kosovo u UN ili ne, a za razliku od vas za mene kao predsednika Srbije Ustav je sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija i znam šta ću da učinim“, poručio je Vučić. „Između svog ostanka na vlasti u mandatu koji mi je Ustavom zagrantovan- koji ne možete da skratite, smanjite i promenite, znam šta mi je činiti, jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija. Vučić je uvek na strani Srbije i izabraću Srbiju, a Vučić nije važan. Živela Srbija, predaja nije opcija“, poručio je predsednik Srbije na kraju uvodnog obraćanja.

Moje je da čuvam budućnost ove zemlje i to ću da radim, a vi koji govorite o kapitaliciji, ako dođe do toga KiM u UN ili ne, za razliku od vas za mene kao predsednika Srbije je Ustav Sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija, između svog ostanka na vlasti u mandatu koji ne možete da mi skratite znam šta mi je činiti – ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Vučić je na strani Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je , u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM, da dobro zna šta je njegov posao – da čuva decu i budućnost Srbije i da će to i dalje nastaviti da radi. Vučić je kazao da uvek vodi računa i zna šta je interes i našeg naroda na KiM cele Srbije. „Znam šta je moj posao i za razliku od drugih koji su bespotrebno, a nekada su morali, uvodili Srbiju u sukobe, moje je da čuvam decu ove zemlje, majke, sestre, ćerke ove zemlje i to ću da radim. Moj posao je da čuvam budućnost ove zemlje“, istakao je Vučić. On je prehtodno rekao da dok je vodio razgovore o KiM nije se nikad žalio koliko su teški, već da je pokušavao da objasni šta je to što nam se zbiva, ali i da saopšti o kojim stvarima ne može još da govori. „Od najmanje pet poslaničkih grupa sam dobio odgovor da ne mogu da dođu na razgovore o KiM već su tražili da im se obratim u skupštini i zato sam prihvatio da dođem. Žao mi je što niste hteli da dobijete informaciju više o problemiima sa kojima se Srbija suočava“, naveo je Vučić. Dodao je da će svakako o planu za KiM odlučivati skupština. „Prisustvovao sam cirkuskoj predstavi sa transparentima, reći ću narodu da na jednom piše ‘izdajnik’, ne znam da li su time mislili na sebe ili na koga dok su ga držali. Držali su transparente i sa likom Olivera Ivanovića na kojem je pisalo odgovaraćete. Ja sam pomagao i njemu i njegovoj porodici“, naveo je Vučić. Kazao je da ga u porlamentu optužuju oni koji su kada su bili na vlasti pustili iz zatvora 1.800 terorista na čelu sa braćom Mazreku. „To mi vi kažete. Kurti je, samo usput, bio tamo. To mi vi kažete koji ste ćutali kao zaliveni 2004. godine kada su ubijali narod i spaljivali crkve i manastire. Vi koji ste išli na pregovore sa Albancima i kao rezultat tih pregovora bilo je proglašenje nezavisnosti KiM, a tada ste, jedni otišli u Rumuniju da se sakrijete, a drugi se sakrili iz mitinga i preduzeli ništa. To mi vi govorite, vi pričate o kapitulaciji, pričate čoveku koji se protiv toga sve vreme borio i došao na taj miting da bi pokazao da je protiv vaše i svačije kapitulacije. I koji se uvek borio za srpski narod na KiM i i koji je uvek bio uz svoj narod na KiM, kao i danas. Ali koji dobro vodi računa i zna šta je interes i našeg naroda na KiM cele naše Srbije“, naveo je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana