Vučić: Izgleda da je dozvoljeno sve reći protiv Srbije i srpskog naroda

Objavljeno: 02.06.2021. 19:59 Izmenjeno: 03.06.2021. 10:06

Naša reakcija biće snažna i oštra kad je reč o nepoštovanju sporazuma koji su potpisani pod okriljem međunarodne zajednice i Evropske unije, najavio predsednik Vučić, reagujući na izjavu Aljbina Kurtija da Priština neće formirati ZSO

Sa kolegama iz Republike Srpske, predsednik Vučić razgovarao je i o situaciji na Kosovu i Metohiji. Reagujući na izjavu Aljbina Kurtija, koji se, kaže Vučić, u lice ruga govoreći da neće da formira ZSO, predsednik najavljuje snažnu i oštru reakciju naše zemlje jer, ističe, kada vas sateraju uza zid, morate da pokažete oštrinu i snagu i kažete da to ne može tako. Srbija iz dijaloga Beograda i Prištine gleda da izvuče najviše za svoj narod, situacija nije laka i niko ne dolazi ni sa jednom lepom ponudom za Srbiju, ali smo, kaže predsednik Vučić, prošli mnogo teških dana i spremni smo na njih ponovo.

Izgleda da je dozvoljeno sve reći protiv Srbije i srpskog naroda, a da to ne naiđe ni na kakvu reakciju, istakao je predsednik Vučić reagujući na izjavu Aljbina Kurtija koji kaže da neće da formira ZSO, iako su se predstavnici privremenih prištinskih institucija na to obavezali. U skladu s tim, predsednik Vučić najavio je snažnu i oštru reakciju naše zemlje zbog nepoštovanja sporazuma koji su potpisani pod okriljem međunarodne zajednice i Evropske unije.

Svi razgovori koji se vode i sve što se traži od Srbije na kraju se svodi na to da treba da priznamo nezavisnost Kosova, naveo je predsednik. Niko ne pravi dramu, ali, kaže Vučić, predstoje teški dani.

U petak, kada prođu svi sastanci o situaciji na Kosovu i Metohiji, obratiću se građanima i uz sve papire pokazati gde je budućnost Srbije, šta je prošlost i kako ne smemo da dozvolimo da se ona vrati, zaključio je predsednik Vučić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana