Vučić: Janković rekao istinu, istorijski važna izjava Studio B, Tanjug

Objavljeno: 15.09.2021. 09:44 Izmenjeno: 16.09.2021. 10:00

Važno je da je Saša Janković rekao da su ambasadori ti koji su mu govorili da mi se približi kako bi me rušio iznutra i u nekom trenutku došao na moje mesto, a ne niži službenici, istakao predsednik Vučić komentarišući Jankovićevu ispovest.

Predsednik Vučić kaže da je uveren da je bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat 2017. godine Saša Janković, rekao istinu, iz koje se jasno vidi da pritisak vrše ambasadori pojedinih zemalja, dodajući da je Jankovićeva izjava istorijski važna.

Saša Janković u svom nedavnom intervjuu naveo je da su mu politički stratezi, ambasadori i kvaziprijatelji govorili da su on i predsednik Vučić isto godište, da se poznaju, da ga Vučić poštuje i da bi trebalo da bude super s njim, a onda u jednom trenutku da sve preokrene i dođe na njegovo mesto. Janković je naveo i da su planirali su da ubiju predsednika Vučića tako što bi mu lekovima izazvali srčani udar.

Na pitanje kako je doživeo tu Jankovićevu izjavu, Vučić je rekao da za njega tu nema prevelikih novosti, ali da je zahvalan Jankoviću što je to javno rekao. “Siguran sam da nije slagao”, naglasio je Vučić.

Dodajući da ne želi da “ispaljuje” reči kako bi glumio žrtvu ili junaka, Vučić je naveo da se radi o ozbiljnim stvarima, koje svedoče o vremenu u kojem živimo.

“Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici pojedinih zemalja. To je važna čnjenica. Mislim da znam i koji”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je upitao zašto bi njihov interes bio da on bude na vlasti.

“Kao vrhovni komandant, ja neću da uništavamo strele, neći da prodajemo za 200 dolara oružje, što bih ja onda bio u njihovom interesu, ako Srbija napreduje od ostalih”, konstatovao je Vučić.

Dodao je da je Srbija 2014. godine bila poslednja u regionu po nivou plata, a danas je prva, uz značajno manji javni dug, stopu nezaposlenosti…

“Što da me vole? Jesam li im iz oka ispao? Mi smo ovde da štitimo interes Srbije, a ne njihov. Njihovi interesi su interesi njihovih zemalja”, rekao je Vučić i dodao da su time što su želeli promene u Srbiji, pokazali koliko dobro žele svojoj, ali manje dobro našoj zemlji.

Vučić je rekao i da ne misli da su želeli da ga ubiju, već im je neko dostavljao njegov kardiovaskularni karton, tako da se, kaže, neko izgleda nadao da će malo brže da umre.

“Znam i posle kog mog odlaska u bolnicu su mogli da dođu do takvih papira, ko je mogao da dostavi”, dodao je Vučić.

On je istakao i da je Jankovićeva izjava važna za istoriju Srbije, kao što je, kaže, važno svedočenje ideologa dosovskih stranaka da oni koji su bojkotovali poslednje izbore nisu to činili zbog izbornih uslova, nego zato što su slabi.

“Dok sam ovde, vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, ne dodvoravajući se nikome i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku mora da se plati određena cena”, rekao je Vučić.

Šef kabineta prvog potpredsednika Vlade Vanja Vukić kaže za Studio B da se već neko vreme govori o likvidaciji predsednika Srbije i da nema mesta čuđenju Jankovićevom priznanju.

„Sreća je što su naše bezbednosne službe danas mnogo snažnije i disciplinovanije nego kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, te verujem da takav scenario ne bi bio moguć“, zaključuje Vukić.

 

Izbori 3. ili 17. aprila, opozicija da učestvuje

Izbori će biti održani 3. ili 17. aprila iduće godine, najavio predsednik Vučić i istakao da bi voleo da na njima učestvuje i opozicija.

„Mi bismo želeli da učestvuju na izborima“ i rekao je Vučić uz opasku „i da konačno pobede“.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da opozicija ponovo preti ulicama, a da Zoran Lutovac kaže da ako ponovo bude „lažnih izbora“ oni će imati proteste.

„Izbora će biti 3. ili 17. aprila, a kave će oni izbore imati, ne znam. Biće ih kao što ih je bilo i prošle godine, a govorili su da ih neće biti“, kazao je Vučić.

„Ali da bi pobedili, neko mora da prebroji glasove“, rekao je Vučić i napomenuo da to ne ide na „majke mi“ ili na „časna tajkunska reč“.

„Moraju da učestvuju i pobede na izborima da bi došli na vlast, a to spalićemo, ta vremena su odavno prosla. Ne razumeju šta se sve promenilio u Srbi kao ni volju građana i naroda“, istakao je Vučić.

On je dodao da opozicija valjda misli da treba da im se dodvoravate, jer kad, kako kaže „junaci poput Lutovca, Marinike, Ðilasa i ostalih krenu, onda ćemo svi da se uplašimo i pobegnemo iz zemlje od straha od tajkuna“.

Kaže da opozicija sada ima svoje probleme a to je da moraju da se obračunaju sa ekolozima, koji su, kako kaže, sa „Davimo Beograd“ već jači od njih na nivou Beograda, a približavaju im se i u Srbiji.

„Sve te sile će da krenu, ali imam pametnijeg posla, važnih stvari. Oni neka rade svoj, mi svoj posao, a narod donosi odluku“, ukazao je Vučić.

Kaže i da im želi uspeh na izborima i da se pripreme za njih.

„Oni su veliki favoriti, a ja obećavam da ćemo da se borimo snazno, cisto i pozitivnom kampanjom i rezultaitma i onim što smo napravili vojskom, prugama, izgradnjom…do plata i penzija“, poručio je Vučić.

On je građanima poželo srećan praznik, da sa ponosom čuvaju našu trobojku i skrenuo pažnu da pogledaju kako je ovim povodom uređena i zgrada Predsedništva.

 

Na iracionalne poteze da utičete je nemoguće

Predsednik je istakao da je za Srbiju od ključnog značaja presuda u trećem stepenu Ivanu Todosijeviću.

Vučić je to rekao odgvarajući na pitanje novinara kako ocenjuje najave Aljbina Kurtija u vezi mera reciprociteta prema Srbiji i kako doći do kompromisnog rešenja u situaciji kada Priština odbija da primenjuje dogovoreno iz Briselskog sporazuma, a ne poštuje ni Vašingtonski sporazum, rekao da se trudi da se ne obazire na to.

„Za nas je važno da, koliko je moguće, sačuvamo sigurnost naših ljud na KiM. Zato ćemo videti kakva će biti reakcija na presudu u trećem stepenu Ivanu Todosijeviću.

To je za nas od ključnog značaja“, porucio je on.

Rekao je da treba videti i šta su druge stvari oko poštovanja Briselskog sporazuma, hoće li da urade ili ne.

Da utičete na iracionalne poteze apsolutno je nemoguće. Ne možete da promenite ništa“, zaključio je Vučić.

 

One Response to “Vučić: Janković rekao istinu, istorijski važna izjava”

  1. Muzika f@gmail.com каже:

    Sve sto je do sada govorio Jankovic bila je UVEK LAŽ. Zasto bi moj voljeni Predsednice ovo bila istina?? Molim objašnjenje. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana