Vučić: Ispitaćemo sve, eksplozija u sobi bez instalacija Tanjug

Objavljeno: 20.06.2021. 12:12 Izmenjeno: 21.06.2021. 11:15

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je  da će biti detaljno ispitani svi razlozi mogućeg požara i eksplozija u Čačku, te da će biti postavljeno i pitanje odgovornosti

FOTO TANJUG/FOTO RINA/ IVAN NIKOLIC/ bg

Nakon sinoćne eksplozije u čačanskoj “Slobodi”, Vučić je rekao da nadležni organi ispituju sve, ističući da je u ovom trenutku sve sigurno i obezbeđeno, i da nije bilo velikih posledica.

“Ali, ima jedna stvar koja je čudna, zanimljivo je da se poslednja eksplozija dogodila u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija”, preneo je Vucicć novinarima deo iz preliminarnog izveštaja.

Najavio je da će sve biti podrobno i detaljno ispitano.

“Ispitaćemo podrobno i detaljno sve razloge mogćceg požara i eksplozija i nema sumnje da će biti postavljeno pitanje subjektivne i objektivne odgovornosti, u svakom smislu, i upravljanja u kompaniji, a ako se dokaže i nešto drugo, onda i u krivično-pravnom smislu”, rekao je Vučić upitan da li će biti pokrenuto pitanje odgovornosti za dešavanja u čačanskoj “Slobodi”

Nisam predsednik svih Srba, već Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić je na početku svog obraćanja na svečanosti povodom Dana policije i MUP-a, ispravio ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji ga je nazvao “predsednikom svih Srba”.

“Nisam predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih njenih građana, Srba, Bošnjaka, Mađara, Albanaca, Rumuna Slovaka, Bugara, Roma i svih drugih koji u Srbiji žive. Ali, isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu”, rekao je Vučić.

Poručio je da će se uvek boriti da pomogne srpskom narodu ne dirajući u prava svih drugih i ne ugrožavajući nikoga.

“I u tome jeste jedna od razlika koju smo danas napravili u odnosu na pređašnje vreme. Srbija mora da brine o svom rodu i nema ništa prirodnije, kao što volite svoju decu, porodicu, ništa nije normalnije nego da volite svoj narod i da ga podržavate, ne čineći loše drugome”, rekao je Vučić.

Vulin je u svom obraćanju pred pripadnicima MUP-a, rekao Vučiću:

“Kada u teškim vremenima na teškim mestima budete branili istinu o našem narodu, kada budete govorili u ime svih Srba, kao predsednik svih Srba, da se setite ovog stroja i da znate kakva sila stoji iza vas i našeg naroda”.

Pitaju za klanove,a u njihovo vreme Zemunski i Šarić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da oni koji su upropaštavali zemlju od 2000. do 2012. svakoga dana govore o tome u čije vreme je neki klan nastao dok u njihovo vreme nastala dva najveća klana -Zemunskim i Darka Šarića sa kojima nisu bili sposobni da se obračunaju.

„U vreme svake vlasti ima problema sa kriminalom, uvek ih imate, biće neki klan i za mesec dana, ali je pitanje da li će policija reagovati i pobediti“, istakao je Vučić odgovarajući na pitanje kako gleda na to i čija je odgovornost što je za vreme ministra Aleksandra Stefanovića „bujao klan Veljka Belivuka“, šta je novi ministar Aleksandar Vulin zatekao u tom resoru i koliko je čelnih ljudu smenejno u policiji.

Vučić je rekao da je Zemunski klan stvoren u vreme Ðilasa, Tadića, i ostalih, koji je ubio čak i premijera, generala Buhu, Gavru i sve to tokom bela dana.

„Tek tada posle najtežih ubistava krenuo je obračun sa njima“, primetio je Vučić.

On je istakao da je drugi mnogo veći klan, u smislu tržista narkotika, koji je bujao i sve ostvario u vreme vlasti Marinike Tepić, Ðilasa, Jeremića, i ostalih – klan Šarić.

„Neko drugi je morao da završi taj težak posao, jer oni nisu bili sposobni. Kao što nisu reagovali na pogrom naroda na KIM, ili proglašenje nezavisnosti“, ukazao je Vučić.

On je istakao da je važno da su se sada obračunali sa jednim moćnim klanom, ali da ima još mnogo toga da se uradi.

„Želim da verujem da će policija čisto, pošteno i hrabro da uradi svoj posao. Biće još hapšenja i iz vladajućih struktura i svih koji učestvuju u koruptivnim aktivnostima. Neće biti zašticenih, i pokazaćemo da partijska knjižica nikoga neće da zaštiti“, poručio je Vučić.

Istakao je da se oni bore da zaštite građane, a ne za lične interese, kao oni koji ih optužuju.

Veoma sam optimističan u vezi ekonomskog rasta Srbije

Veoma sam optimističan po pitanju prognoza za ekonomski rast, razvoj i naprredak Srbije, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na pitanje koliko je važna poruka koju šalje MMF potvrdom da je dogovoren novi savetovdavni aranzman sa Srbijom, ukazao da, dok javni dug u mnogim zemljama skače, u Srbiji se on drži na 58 odsto.

„Kada javni dug u Italiji skače na 167 odsto, Francuskoj na 120, Grčkoj na 240, Hrvatskoj na 88-89 odsto, Crnoj Gori na 106, Srbija se drži na 58 odsto. Mislim da je stanje javnih finansija od presudnog značaja“, rekao je on.

Kazao je da je ponosan na mere koje su sprovede, kao što su podrška izvozu, preduzećima, ulaganje u potrošnju, te naglasio da je veoma optimističan po pitanju ekonomskog rasta i napretka Srbije.

„Želim da se tome posvetimo maksimalno, a za to su nam potrebni vladavina prava, sigurnost ljudi, borba protiv organizovanog kriminala, da nemamo zabranjene delove grada, kao što je slučaj u drugim zemljama.

Hoću da tako ostane i da bude unapređena bezbednost građana, jer unapređena bezbednost donesi još veću ekonomsku snagu, i poverenje investitora, poručio je Vučić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana