Vučić i Saracin studio b

Objavljeno: 30.09.2022. 13:02 Izmenjeno: 01.10.2022. 11:38

Predsednik Vučić je istkao da Srbija ceni i podržava Berlinski proces, kao format koji na konkretan način daje podstrek evrointegracijama Zapadnog Balkana.

foto tanjug

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Savezne Republike Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i aktuelnoj situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je ponovio stav i poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu ističući da se naša zemlja zalaže za dodatno unapređenje međusobnog povezivanja i ekonomske saradnje u regionu. Predsednik Vučić je takođe naglasio da Srbija nastavlja sa politikom odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima, jer je to najbolji put za očuvanje stabilnosti i napredak celog regiona.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i na pripreme dokumenata i značaj samog sastanka u okviru Berlinskog procesa, kao i na ostvarivanje prava na četiri slobode – slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala.

Tom prilikom, predsednik Vučić je ponovio da se Srbija posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova na Balkanu, ali da će nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet uz dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana