„Srbija i Jermenija uspešno odgovorile na izazov korona virusa“ Tanjug

Objavljeno: 26.05.2020. 10:59 Izmenjeno: 27.05.2020. 09:44

Srbija i Jermenija uspešno odgovorile na izazov korona virusa, ocenili u telefonskom razgovoru predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Jermenije Armen Sarkisjan. Vučić istakao spremnost Srbije da, ako je potrebno, uputi medicinsku pomoć Jermeniji.

Dvojica predsednika su se saglasili da su dve zemlje uspešno odgovorile na izazov korona virusa, a predsednik Vučić je rekao da je Srbija, ako je potrebno, spremna da uputi medicinsku pomoć Jermeniji. Oni su konstatovali da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju, što je dogovarano prilikom prošlogodišnje posete jermenskog predsednika Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Takođe su zaključili da je za ostvarivanje zajedničkih planova veoma značajno to što Srbija odskora ima Ambasadu u Jerevanu.

Predsednik Vučić je zato izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu.

Predsednik Vučić i predsednik Sarkisjan izrazili su zadovoljstvo ukidanjem viza za putovanja državljana Jermenije u Srbiju i državljana Srbije u Jermeniju, jer će bezvizni režim omogućiti i češće kontakte poslovnih ljudi i njihovo upoznavanje sa mogućnostima za investiranje i trgovinsku razmenu, kao i razvoj saradnje u oblasti turizma.

Dvojica državnika su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Sarkisjan je pozvao predsednika Vučića da, kad okolnosti to omoguće, dođe u uzvratnu posetu Jermeniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana