Vučić: Hvala bin Zajedu na poseti i prijateljstvu tanjug

Objavljeno: 11.10.2022. 13:34 Izmenjeno: 13.10.2022. 16:27

Od 2012. godine do danas, predsednik Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od 20 susreta, a poslednji put sastali su se u septembru, u Abu Dabiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je na aerodromu „Nikola Tasla“ predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohameda Bin Zajeda al Nahjana i zahvalio mu na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji.

„Hvala vam, dragi prijatelju na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Ovde ste uvek dobrodošli“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ uz fotografije sa aerodroma.

Bin Zajed je juče doputovao u Beograd, gde se sastao sa Vučićem.

Ova poseta šeika bin Zajeda Srbiji je prva radna poseta nakon što je u maju, posle smrti svog brata Kalife, postao predsednik UAE.

Od 2012. godine do danas, predsednik Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od 20 susreta, a poslednji put sastali su se u septembru, u Abu Dabiju.

Ta poseta Ujedinjenim Arapskim Emiratima bila je prva zvanična poseta predsednika Vučića u drugom predsedničkom mandatu i tada je potpisano deset sporazuma između dve zemlje.

Emirati su do sada Srbiji više puta pomogli, tako su 2014. godine uputili pomoć za saniranje štete izazvane katastrofalnim poplavama, a i više navrata uputili su i značajnu medicinsku pomoć u cilju efikasnijeg suočavanja sa pandemijom korona virusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana