Vučić o pogonu fabrike Jumko u Rudnoj Glavi Studio B, Tanjug

Objavljeno: 06.04.2021. 13:53 Izmenjeno: 07.04.2021. 09:45

Gledaćemo za Vidovdan da imate malu fabriku za 80 do 100 ljudi, poručio je Vučić meštanima u Rudnoj Glavi.

Predsedik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Rudnoj Glavi da će pokušati da dovede nekog stranog investitora za gradnju fabrike u tom mestu, kao i da bi rešenje moglo da bude i da Jumko otvori pogon u Rudnoj Glavi i zaposli 80 do 100 žena.

„Gledaćemo za Vidovdan da imate malu fabriku za 80 do 100 ljudi i planiram tada da dođem i da pokrenemo proizvodnju. Sutra dolazi direktor Jumka da vidimo oko otvaranja pogona“, poručio je Vučić i zahvalio svima koji su ostali, kako je rekao, ovde i što brinu o svojim porodicama.

Vučić je razgovoru sa meštanima Rudne Glave, gde je došao da se vakciniše, kazao da bi pogon Jumka mogao da se otvori slično kao što je to urađeno u Drvaru.

„Neću da vam obećam, ali u narednih četiri ili pet meseci ako ne budemo mogli da dovedemo neke strance videćemo da dovedemo naše firme u tekstilnoj industriji, kao što je Jumko i slično“, kazao je Vučić.

Predsednik je obećao meštanima da će ukoliko uspe u tome doći ponovo i da očekuje dobru rakiju i da ga ugoste.

Vučić je rekao meštanima da će država pomoći i u izgradnji lokalnih i regionalnih puteva u tom delu Srbije.

Jedan meštanin kao i u dosadašnjim susretima ovakve vrste, predsedniku Vučiću obratio sa molbom za socijalnu pomoć zbog loših materijalnih uslova, a Vučić je kazao da će pokušati da mu zaposle sina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana