Vučić: Država ide napred, tajkunima ide teže Tanjug

Objavljeno: 21.07.2021. 11:41 Izmenjeno: 22.07.2021. 09:45

Država napreduje, a tajkunima koji su „živeli na grbači naroda“ ide sve teže, kaže predsednik Vučić

Vučić je zamoljen da prokomentariše pisanje pojedinih medija da se otkupom prava za Premijer ligu „radi na rušenju demokratije“, za tv Pink ironično primetio da je tačno da sedi sa gazdama velikih engleskih fudbalskih klubova i razgovara kako da sruše Šolaka i Ðilasa.

„Oni su bastilja demokratije, poznati u svetu da su čuvari baklje slobode, a mi zli, oni zli fudbaleri, a ja zli političar, koji smo se dogovorili nešto protiv njih. Kada dođete do takvih zaključaka jasno je čime se bave“, kazao je on.

Rekao je da taj deo političke scene radi po sistemu „ako prođe da kontrolišemo nešto super, ako ne prođe, ako neko drugi pobedi u utakmici, a posebno neko sa državnim vlasništvom, onda ta preduzeća treba da se stave na stub srama“.

Vučić je kazao da je cena prava za prenos Premijer lige bila visoka, a ne zna tačnu cifru, jer su Šolakovi mediji u prvom krugu ponudili više para.

„Ponudili su više para u prvom krugu, a u drugom nisu pa im je propao biznis“, kazao je on.

Vučić je istakao da država ide napred, a tajkunima koji žele da žive „na grbači naroda“ ide teže.

Vučić: Nikada helikopterom nisam išao na stranački skup

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada za devet godina koliko je na vlasti nije privatnim helikopterom leteo na stranački skup.

Kako je rekao za televiziju Pink, pre devet godina to nije ni mogao, jer nije bilo letelica, dok ih sada Srbija ima, ali one služe da transport naših vojnika.

„Na stranačke skupove nikada nisam išao niti ću ići helikopterom, jer za razliku od drugih „poršei“ i slično meni ne znače ništa. Meni znače domovi zdravlja, putevi, da narod vidi da je nešto urađeno“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje povodom pisanja pojedinih medija da je na stranačke skupove išao helikopterom.

Najavio je i izgradnju 14,5 kilometara puteva prema Žagubici kako bi se građanima tog kraja olakšalo putovanje ka Petrovcu i Požarevcu.

Govoreći o kritikama opozicije zbog toga što je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pokazao fotografije žrtava klana Veljka Belivuka, kazao je da bi i on uradio isto što i Vulin.

„Oni kažu ne smeš da pokažeš fotografije kako su unakazili tela. Pri tome one su blurovane i ne vide se lica. I zato traže gašenje televizije“, rekao je Vučić.

On je podsetio da su za vreme prethodne vlasti javnosti prikazane fotografije ubijenih članova tzv.zemunskog klana, kosti iz Batajnice, snimci ubijanja uživo iz Srebrenice i da tada niko nije tražio gašenje RTS-a.

„I tada su gospođa (Nataša) Kandić i svi ostali govorili kako je to bogougodno, jer Srbi treba da dožive katarzu, jer treba da vide šta su radili. A Srbi ovde ne treba da vide šta su radili oni koje neki podižu u nebesa i kao heroje ih predstavljaju. Zato što su im oni bili jedina nada, jer znaju da je trebalo da me ubiju pa bi tako došli na vlast“, rekao je Vučić.

Vučić se upitao šta sada kada se oni podsete na sve te primere.

„To su radili direktno. Snimak ubistva direktno su prikazivali, a ne snimak tela. Ako prikazuje da se vlast obačunava sa najopakijih kriminalcima i lažovima, koji su pre svega bili političari i zajedno sa nekima iz vlasti, videćete kako su se bavili politikom“, zaključio je Vučić.

On je dodao da pošto im je propala opcija da ga likvidiraju, ostalo je da se kriminalci dižu u nebesa.

„Sećate se osmeha i podsmeha o mlevenom mesu. Treba policija da vam pusti da vidite kako je to izgledalo pa da vidim da li će onaj pedofil sa Pravnog fakulteta da se smeje. Izvinjavam se nije on pedofil, ali to ne sme da kaže kada ga prikopčaju na jednu mašinu, jer tada ga boli bešika i sve drugo“, rekao je on.

Vučić je ocenio da postoji neverovatna vrsta licemerja, ali da će tražiti i više da se prikaže kako bi ljudi videli sa kim imamo posla.

„Kada pričaju o zgradi na Vračaru zaboravljaju na ljude iz Dubljanske ulice od pre 13 godina kojima se urušila zgrada i čiji je status i dalje nerešen“, rekao je Vučić.

On je zaključio da će obići svaki kraj Srbije i obići sve najmanje opštine.

 

Srbija ima granice priznate u UN, jedino nas to interesuje

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ima svoje međunarodno priznate granice u UN, koje uključuju i KiM i da je to jedina naša politika, kao i da nas ne interesuje ništa što pripada nekoj drugoj zemlji.

„Jedino nas interesuje da čuvamo svoje i da radimo i borimo se za svoj narod“, rekao je Vučić za Pink odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je Bakir Izetbegović izjavio da je Aleksandar Vulin u svom govoru pre nekoliko dana pričao o objedinjavanju srpskog sveta i da je Izetbegović to nazvao velikom Srbijom i porucio predsedniku Srbije da ne dozvoljava ubuduće takve izjave srpskih zvaničnika.

„Nisam neko ko želi da zapuši usta bilo kome, to može da radi Bakir ili neko drugi, Vulin je moj prijatelj i sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup. Ja sam održao miran i odgovoran govor, a Vulin je imao svoj govor koji se pretpostavljam više dopao većem delu Srbije“, rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija ima svoje granice koje su međunarodno priznate u UN i da su to jedine granice koje nas interesuju, računajući i KiM kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244.

„To neću da ponavljam niti da se izvinjavam nikome više i nikada više. Oni to rade namerno, da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost, iako su oni ti koji proizvode nestabilnost, jer suprotno Dejtonu svakoga dana govore o ukidanju Republike Srpske i da ne pričam o pravima našeg naroda u drugim zemljama reigona“, naveo je Vučić.

Vulin je govorio ono što on misli na svom strančkom skupu, kazao je Vučić i dodao da treba Vulina pitati o tome.

„Srbija ima međunarodno priznate granice u UN, to je naša politika i ne interesuje nas ništa što pripada nekoj drugoj zemlji, jedino nas interesuje da čuvamo svoje i da radimo i borimo se za svoj narod“, poručio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 31°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana