Vučić držao konsultacije, sutra odgovor Ðukanoviću Tanjug

Objavljeno: 19.05.2020. 16:21 Izmenjeno: 20.05.2020. 09:56

Predsednik Aleksandar Vučić održao je  konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a sutra će odgovoriti Ðukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima.

Predsednik Vučić je više sati  razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crhogoraca.

Vučić je tokom vikenda razgovarao sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i predstavnicima svih srpskih udruženja i organizacija, gde je skrenuo pažnju da Srbija ne može da ćuti na ono što se dešava Srbima u Crnoj Gori, ali da su mogućnosti Srbije ograničene činjenicom da je reč o drugoj, nezavinsoj državi.

Ono što ga je dodatno zabrinulo, preneo je, jeste da se ovi događaji mogu posmatrati u kontekstu predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, te strahovanje Srba u toj zemlji da je ideja da se njihov broj „smanji“, te da su svi pritisci Podgorice usmereni u tom pravcu.

Posle tog razgovora usledila je, međutim, možda i najradikalnija poruka Ðukanovića kada je reč o položaju i zahtevima Srba i SPC, koju nije uputio samo Srbima u Crnoj Gori, već i Srbiji.

Ðukanović je, naime, rekao da Crna Gora neće biti „prinesena“ na žrtvenik Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana