Vučić: Donosimo najbolje, a ne najlakše odluke Tanjug

Objavljeno: 21.10.2016. 21:03 Izmenjeno: 22.10.2016. 14:28

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio da će ta stranka donositi najbolje, a ne najlakše odluke za Srbiju, da se do sad tako ponašala i da će tako nastaviti i ubuduće.

 

„Ne možete da menjate Srbiju, ako niste spremni da menjate sebe“, rekao je Vučić na obeležavanju osam godina od osnivanje SNS i dodao da je promena samog sebe osnova svakog napretka.

Takođe, poručio je da SNS treba da dokaže narodu da ima pravo na nadu.

Vučić je na početku obraćanja preneo svim članovima stranke čestitke koje im je uputio njen osnivač, predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Lider SNS je ocenio da je to danas ubedljivo najorganizovanija stranka, da sve ostale nisu ni 50 odsto organizovane kao SNS, ali to ne sme ih uljuljka.

Uz zahvalnost koalicionim partnerima i članovima SNS, Vučić je zatražio još naporniji rad i zalaganje.

Kako je rekao, „pobedili smo tajkune i političke manekene“, ali to još nije dovoljno, moramo još puno da radimo.

„I kada imamo najviše glasova u savremenoj istoriji Srbije, moramo da radimo jače, upornije… I po tome moramo da se razlikujemo od svih drugih stranaka na političkoj sceni u Srbiji“, naveo je lider SNS i predsednik Vlade, analizirajući značaj i važnost koju SNS danas ima na političkoj sceni.

Vučić je članovima SNS poručio da moraju više da razgovaraju sa narodom.

„Nemojte zato što ste predsednici opština da ne razgovarate sa narodom. Niste više od naroda, razgovarajte sa narodom. Morate obratiti pažnju na ljude, sa njima da razgovarate i da ne mislite da smo klasa iznad“, rekao je Vučić.

On je dodao da SNS jeste i mora da bude vlast koja sve radi za sigurnost, mir, stabilnost i ubrzani razvoj Srbije, u interesu svojih građana.

Prema njegovim rečima, patriotizam je kad dovedeš investitore, kada pregovaraš, pregovaraš bez prestanka, kad napraviš puteve, da omoguciš ljudima da pristojno žive.

Kada je rec o spoljnopolitičkoj poziciji Srbije, Vučić je naveo da će vlada nastaviti da vodi politiku kojoj su interesi na prvom mestu.

On je poručio da Srbija ne sedi niti na pet, niti na dve stolice i dodao da postoji jedna politika, a to je briga o Srbiji.

Dok bude predsednik SNS i Vlade, Srbija će imati samo jednu politiku, rekao je Vučić dodavši da je sit podela na „Amerikance, Ruse, Evropljane, ovakve, onakve…“

„U politici nema velike ljubavi, ima samo velikih interesa… Mi imamo ljubav prema svom narodu, prema svojoj deci“, objasnio je Vucic, i dodao da nije politika da slepo slušamo nekoga, da je Srbija je uvek bila slobodarska zemlja.

Srbiji ne treba nikakav okupacijski gaulajteri.

„Nemamo pravo da slobodarski duh našeg naroda ukidamo. I to svi moraju da znaju“, poručio je predsednik SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana