Vučić potvrdio: Srbija na EKSPO 2020. Studio B

Objavljeno: 12.10.2016. 10:02 Izmenjeno: 13.10.2016. 09:14

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumu Rašida Al Daherija, kome je uručio pismo u kojem se potvrđuje učešće Srbije na EKSPO 2020. kao prilici da se na najbolji način predstavi u regionu Bliskog istoka.

Vučić i Al Daherija su razgovarali o ukupnoj bilateralnoj saradnji dveju zemalja, kao i o zajedničkim projektima čija je realizacija u toku.

Dvojica sagovornika izrazila su zadovoljstvo napretkom radova na projektu „Beograd na vodi“, kao jednom od pokretača srpske ekonomije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Konstatovano je, kako se navodi, da se mogu očekivati dogovori o novim oblicima saradnje u različitim oblastima, poput poljoprivrede i turizma.

Srpski premijer je izrazio zahvalnost Razvojnom fondu Abu Dabija i posebno prestolonasledniku Abu Dabija, šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu, za pomoć i podršku razvoju Srbije.

Premijer Vučić je uputio zvaničan poziv šeiku Mohamedu da poseti Srbiju, ističući da je upravo razmena poseta na najvišem nivou doprinela procvatu odnosa dveju zemalja.

Vučić tokom dana razgovara i sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, ambasadorom Grčke Elijasom Elijadisom, ambasadorom Rumunije Oanom Kristinom Popa, ambasadorom Švajcarske Filipom Geom i ambasadorom Poljske Tomašom Njegođišem.

 

Vučić i Ge: Odnosi Srbije i Švajcarske u stalnom usponu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Švajcarske Konfederacije Filipa Gea sa kojim se saglasio da su odnosi dveju zemalja u stalnom usponu, čemu je, kako je konstatovano, doprinela i češća razmenata poseta zvaničnika.

Srpski premijer je naglasio da Švajcarska nije više samo uzor za primenu dualnog obrazovanja u prosvetnom sistemu Srbije, već pruža i konkretnu stručnu pomoć i podršku, na čemu je veoma zahvalan.

Premijer je istakao da je poseta švajcarskog eksperta za dualno obrazovanje Ursule Renold Srbiji značajno doprinela da se i privrednici zainteresuju za angažovanje učenika u radu.

Ambasador Ge, koji je nedavno otpočeo diplomatski mandat u Srbii, rekao je da ga raduje što predstavlja Švajcarsku u trenutku kad je u Srbiji vidljiv ekonomski napredak i, kao i da veliki broj građevinskih radova ohrabruje i budi optimizam. Švajcarski diplomata je još jednom naglasio važnost primene dualnog obrazovanja za razvoj preduzetničkog duha, ali i promena navika u radu, što njegovu zemlju čini jednom od najuspešnijih ekonomija sa malim brojem nezaposlenih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana