Čestitke paraolimpijcima na osvojenim medaljama Studio B

Objavljeno: 12.09.2016. 19:18 Izmenjeno: 13.09.2016. 13:39

Najviši državni zvaničnici Srbije čestitali su reprezentativcima Srbije osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom strelcu Laslu Šuranjiju osvajanje zlata na Paraolimpijskim igrama u
Riju.

„Iskrene čestitke Šuranji Laslu za osvajanje najsjajnijeg
odličja u streljaštvu. Danas su srpski paraolimpijci
blistali u Riju“, poručio je Vučić.

Vučić je prethodno čestitao srpskim stonoteniserima na osvojenim medaljama.

„Upućujem najiskrenije čestitke srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Riju.

Zahvaljujući stonoteniserima Borislavi Perić Ranković, Nadi Matić i Mitru Palikući, Srbija je za samo sat vremena postala bogatija za tri odličja- jednu zlatnu i dve bronzane medalje.

Svaka vam čast za borbenosti, istrajnosti i ogromnoj želji da na paraolimpijskom postolju predstavljate svoju zemlju, kako to i dolikuje najboljima!

Uveren sam da će naši paraolimpijci i u nastavku takmičenja postići izuzetne rezultate“, istakao je u svojoj čestitki predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

 

Zvaničnici Srbije čestitali osvojene medalje u Riju stonoteniserima

Najviši državni zvaničnici Srbije čestitali su danas reprezentativcima Srbije u stonom tenisu Borislavi Perić-Ranković, Mitru Palikući i Nadi Matić osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Na Paraolimpijskim igarama u Rio de Žaneiru stonoteniserka Borislаva Perić Rаnković osvojila je zlatnu medalju u klasi četiri, dok je Nаda Mаtić osvojila bronzanu medalju u klasi četiri, a Mitar Pаlikuća bronzano odličje u klasi pet.

Pored premijera Srbije, čestitke su uputili i predsednik Srbije Tomislava Nikolić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u čestitki Borislavi Perić-Ranković naveo da je ona Srbiji „virtuoznom pobedom“ donela „pravo zlato i najveću radost svim gradjanima“.“Draga Borislava, zastava Srbije koju ste nosili na otvaranju Paraolimpijskih igara danas se viorila na najvišem jarbolu…Bili ste i ostali primer borbe i uspeha. Srećna Vam bila zlatna medalja osvojena veštinom i srcem podjenako!“, ističe se u čestitki predsednika Nikolića.

Nikolić je u čestitki Mitru Palikući izrazio želju da njegova „prva osvojena medalja za Srbiju bude srećan početak za buduća odličja naših paraolimpijaca“.

„Ponosni smo na Vaš uspeh kojim ste obradovali naciju. Bravo Mitre za vitešku borbu kojom ste pokazali kako se brane boje Srbije“, naveo je Nikolić.

Predsednicа Skupštine Srbije Mаjа Gojković čestitаlа je stonoteniserki Borislаvi Perić-Rаnković osvаjаnje zlаtne medаlje nа Pаrаolimpijskim igrаmа u Riju.

„Upućujem Vаm nаjiskrenije čestitke nа fаntаstičnoj igri i zlаtnoj medаlji kojom ste još jednom potvrdili dа ste u sаmom vrhu ovog sportа i kojom ste ispunili nаše nаde“, navela je Gojkovićeva u čestitki.

Ona je priznanje odala i osvajačima bronzanih odličja – stonoteniserki Nаdi Mаtić i stonoteniseru Mitru Pаlikući. „Čestitаm nа osvojenim medаljаmа, i pokаzаnoj igri i borbenosti. Srbijа je ponosnа nа vas“, kazala je predsednica parlamenta.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin naveo je u čestitiki upućenoj Borislavi Perić-Ranković da „više od zlata“ sijaju njene ljudske vrline.

„Čestitam Vam najsjajnije odličje i veliku pobedu i Vas i Srbije. Vaša zlatna medalja nas čini gordim, ali ne toliko koliko smo ponosni na vašu svakodnevnu borbu, trud i rad“, naveo je Vulin.

Vulin je čestitao i Mitru Palikući navodeći da je teško zamisliti kakav su napor, disciplina i odlučnost potrebni za postizanje takvog uspeha uz želje da s jednakom strašću nastave svoj sportski put.

„Čestitamo Vam na izvanrednom uspehu kojim ste pokazali kako se treba boriti za svoju zemlju. U pravo vreme i na pravom mestu pokazali ste snagu svog talenta i prvom medaljom na Paraolimpijskim igrama u Riju priredili nam još jednu veliku radost“, naveo je Vulin u čestitki Palikući.

Vulin je u čestitki stonoteniserki Nadi Matić povodom osvojene bronzane medalje naveo da medalja koju je osvojila na Paraolimpijskim igrama u Riju novo sjajno odličje pridodato kolekciji sportskih uspeha srpskih paraolimpijaca.

„Učinili ste nas ponosnim i još jednom uverili da su veliki trud, upornost i optimizam put do najvećih sportskih rezultata. Čestitam na osvojenoj medalji u iskrenoj veri da paraolimpijci zaslužuju istu pažnju kao i ostali vrhunski sportisti“, naveo je Vulin.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u čestitki Borislavi Perić-Ranković naveo da ona svakim novim uspehom dokazuje da granice ne postoje i da su one tamo gde ih mi postavimo!

„Naša zlatna Borislava, naša velika šampionka, motiv i inspiracija mnogima godinama unazad, donela je Srbiji prvo paraolimpijsko zlato… Svim srcem čestitam i Borislavi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom istorijskom zlatu za našu zemlju“, navodi se u čestitki Udovičića.

Udovičić je u čestitki Nadi Matić naveo: „Bravo Nado, svaka čast šampionko“ i dodao da „ovo je ogroman uspeh za naš parolimpijski stoni tenis i dokaz u kojoj meri su naši paraolimpijci dominantni na svetskom tronu“, a u čestiki Mitru Palikući on je ocenio da su snaga i volja kojom se on borio za Srbiju i medalju „ponos svih nas“.

Udovičić je čestitao srpskom reprezentativcu u streljaštvu Laslu Šuranjiju zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju.

„Zlato je na grudima našeg Lasla, našeg velikog sportiste i šampiona! Svaka čast, ovo zlato je samo potvrda da si ti svetski šampion i ponos Srbije! Čestitam i Laslu, njegovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom zlatu u paraolimpijskom streljaštvu na koje smo dugo čekali!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana