Vučić čestitao Nacionalni dan Grčke:Za iskreno prijateljstvo Studio B

Objavljeno: 25.03.2021. 08:22 Izmenjeno: 26.03.2021. 08:30

Čast mi je da uputim srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke, posebno u ovoj godini, u kojoj se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke, ističe predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Grčkoj Nacionalni dan uz poruku da će odnosi dve zemlje nastaviti da se razvijaju u duhu iskrenog prijateljstva i razmuvenja.

Vučić je na instagram profilu „budućnostsrbijeav“ naveo da srdačne cestitke upućuje posebno ove godine kada se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke.

„Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu, koja je, u periodu koji je usledio, bila vodilja i izvor inspiracije drugim narodima u njihovoj borbi za oslobođenje“, naveo je Vučić na instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

On je istakao da su veze između srpskog i grčkog naroda, kroz istoriju, bile zasnovane na tradicionalnoj bliskosti i iskrenoj solidarnosti.

„Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja“, napisao je Vučić na srpskom, a čestitke je Grčkoj uputio i u video poruci na engleskom.

https://www.instagram.com/p/CM1SiK2pQG0/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana