Vučić čestitao Džonsonu Tanjug

SvetSvet Pocetna 23. 07. 2019. 15:19:09

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Borisu Džonsonu, kojeg je Konzervativna partija izabrala da bude novi britanski premijer.

Vučić  izražava nadu da će upravo Džonson biti prvi britanski premijer koji će, posle skoro 40 godina, posetiti Srbiju.

U čestitki se navodi:

“Vaš izbor svedoči o velikom poverenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se suočava Velika Britanija. Uveren sam da ćete, kako ste i sami rekli, doneti novu energiju Vašoj zemlji i povesti je sigurnim putem napretka.

U meni ćete imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje naših dveju zemalja. Nadam se zato da ćete Vi biti prvi britanski premijer koji će posetiti Srbiju, posle bezmalo četrdeset godina. Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana, što bi mi u Srbiji poštovali i cenili.

Poštujući doprinos Velike Britanije Berlinskom procesu i saradnji na Zapadnom Balkanu, želim da još jednom istaknem da će Srbija, vodeći politiku mira, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak Srbije i regiona. U isto vreme želim da zahvalim britanskoj vladi što je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji,“ navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 10°C

Sumaglica

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana