Vučić i Vučević čestitali Dan Ratnog vazduhoplovstva i PVO tanjug

Objavljeno: 24.12.2022. 09:56 Izmenjeno: 24.12.2022. 11:49

Republika Srbija svesna je  u kojoj meri može da se osloni na vaše angažovanje i zato budite uvereni da napori koji se ulažu u modernizaciju srpskog vojnog vazduhoplovstva ni u narednom periodu neće posustati.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane povodom 24. decembra – Dana vida. U čestitki se kaže:

„Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar – Dan vida.

Tog dana, pre tačno 110 godina, na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Koristeći bogato iskustvo i znanje, pokazujući visok stepen profesionalizma, vaše jedinice uspevaju da bez izuzetka odgovore na sve izazove sa kojima se susreću.

Republika Srbija svesna je  u kojoj meri može da se osloni na vaše angažovanje i zato budite uvereni da napori koji se ulažu u modernizaciju srpskog vojnog vazduhoplovstva ni u narednom periodu neće posustati.

Siguran da ćete i ubuduće uspešno izvršavati namenske zadatke i doprinositi izgradnji i razvoju kako vaših jedinica, tako i afirmaciji vazduhoplovstva Vojske Srbije u celini, u čemu imate bezrezervnu podršku države, čestitam vam jubilarnu godišnjicu“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je čestitku povodom 24. decembra Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. „Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar – Dan vida. Negujući tradicije vojnog vazduhoplovstva, više od jednog veka, na jedinstven način razvijate vrednosti vašeg vida implementirajući zahteve savremenih tokova. Predanim angažovanjem i profesionalnim pristupom poslu svakodnevno potvrđujete da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima“, kazao je Vučević. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vučević je rekao da, „angažovanjem na vežbama u zemlji i inostranstvu pokazali ste da zaslužujete mesto među najmodernijim sastavima stranih armija za šta je svakako zaslužno stručno osposobljavanje vaših pripadnika što je ujedno i jedan od glavnih preduslova za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana