Vučić čestitao Božić po Gregorijanskom kalendaru Tanjug

Objavljeno: 24.12.2017. 11:29 Izmenjeno: 25.12.2017. 12:58

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i drugim poglavarima, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i verncicima, koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, saoštila je pres služba Predsednika.Brnabić čestitala Božić po gregorijanskom kalendaru. Čestitke uputili i drugi najviši zvaničnici, javljaju agencije.

„U svetlosti Rođenja Bogomladenca Hrista, svim građanima Srbije koji Božić proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru, želim da se ljubav i mir usele u njihova srca i njihove domove i da najradosniji hrišćanski praznik proslave u sreći i blagostanju,“ naveo je predesednik Srbije.

Neka nas ovaj praznik podseti da su međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje vrednosti koje nas ujedinjuju i spajaju, dodao je Vučić u čestitki.

Brnabić čestitiala Božić po gregorijanskom kalendaru

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je božićne i novogodišnje praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru:

„Želim vam da praznične dane provedete u miru, radosti i duhovnom blagostanju. Neka vam Božić donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka“, navodi se u čestitki premijerke.

Dačić Hočevaru i katoličkim vernicima čestitao Božić

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, velikodostojnicima i vernicima Rimokatoličke crkve sa željom da ga proslave u radosti sa verom u bolju budućnost svih nas u Srbiji.

„U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam praznik rođenja Hristovog sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih“, ističe se u čestitki.

Dačić je ukazao da Božić je prilika da se iznova podsetimo na neprolazne vrednosti zajedništva, razumevanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja, kao temeljnih vrednosti našeg društva i države.

„Neka nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo i solidarnost i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja. U težini naše svakodnevnice, verujem da će nam praznični duh dati snagu da se, uvereni u konačnu pobedu, hrabro suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurne budućnost za sve nas“, navodi se u čestitki ministra Dačića.

Vulin čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovim porodicama koji slave ovaj praznik po gregorijanskom kalendaru, uputio najsrdačnije čestitke.

„Želim vam puno Božjeg blagoslova, zdravlja, uspeha u radu i da radost prazničnog veselja podelite sa svojim najmilijima u miru i ljubavi“, ističe se u čestitki.

Marinković čestitao Božić po Gregorijanskom kalendaru

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković čestitao je Božić Beogradskom nadbiskupu i metropolitu Stanislavu Hočevaru, liderima protestantskih crkava i svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru

„Neka nas ovaj praznik podseti da smo svi jednaki i da nam je život dat da živimo po najvišim moralnim principima, promovišući solidarnost, saradnju i toleranciju među ljudima. Siguran sam da ćemo u Srbiji, našoj zemlji, svi zajedno bez obzira koje smo verske orijentacije raditi na ispunjenju ovih principa,“ naveo je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana