Vučić: Imam obavezu da štitim interese zemlje, svestan snage SAD Studio B, Tanjug

Objavljeno: 29.10.2021. 11:48 Izmenjeno: 30.10.2021. 14:39

U vreme ratnih sukoba devedesetih nikada i nigde nisam bio na teritoriji „Avnojevske Hrvatske“, za šta me optužuju navodni očevici iz Petrinje

foto Tanjug

U to vreme se nisam ni bavio politikom, bio sam posvećen isključivo studijima, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sa Bakirom Izetbegovićem spreman sam da razgovaram u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, a u rešavanju kosovskog problema, kaže predsednik, svestan sam snage i uticaja Amerike, ali i obaveze da štitim interese zemlje i naših ljudi koji žive u južnoj srpskoj pokrajini.

U Hrvatskoj sam bio mnogo puta, kao dečak sa roditeljima, kao đak na ekskurzijama i kao navijač sa zvezdašima, ali na teritoriji „Avnojevske Hrvatske“ od izbijanja ratnih sukoba, kaže predsednik, nisam bio nigde, nikada.

Razumeli smo poruku Prištine da neće menjati ustav kako bi ispunili ono što su u Briselu potpisali, ali sačekaćemo odgovor Evropske Unije, garanta sprovođenja tog sporazuma. Nećemo ni mi, zbog njih, menjati ustav, u tom delu. I šta ćemo onda. Da neće možda, pita Vučić, da proteraju i pobiju sve Srbe.

Amerika tri godine insistira na međusobnom priznanju iako dobro zna da nama priznanje Prištine ne treba jer smo odavno međunarodno priznati, kao što zna i da oni naše priznanje nikada neće dobiti. Ovo nije stvar lobiranja, u pitanju su, kaže Vučić, različiti strateški nacionalni interesi.

Više puta sam izražavao zabrinutost za situaciju u BiH. Mogu samo da se nasmejem na tvrdnje pojedinaca iz Evrope kako država Srbija i ja stojimo iza krize, jer nam tako odgovara. Ili su zlonamerni ili nemaju pojma o čemu pričaju, kaže Vučić. Što se razgovora sa Bakirom Izetbegovićem tiče, dodaje da je za to spreman uvek i na svakom mestu.

Moj stariji sin Danilo, kaže predsednik, nema automobil  Leksus, što je najnovija laž plasirana o njemu. U priči koju  opozicija forsira u svojim medijima, tačno je samo da je bio na utakmici u Požegi i da je tamo bio pod zakonskim merama, predviđenim za štićeno lice.

Danilov jedini greh je što je predsednikov sin i što nije napravio ništa loše, pa moraju da izmišljaju laži o njemu, kaže Aleksandar Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana