Vučić i Belozjorov o novim projektima i investicijama Tanjug

Objavljeno: 24.12.2018. 14:02 Izmenjeno: 25.12.2018. 10:27

Prilikom realizacije svih budućih projekata Ruskih železnica u Srbiji, posebna pažnja mora se posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda, istakao predsednik Vučić u razgovoru sa generalnim direktorom i
predsednikom uprave Ruskih železnica.

foto Tanjug

Vučić sastao se sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom sa kojim je razgovarao o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji.

Zahvalivši Belozjorovu na prethodnom angažovanju i posvećenosti Ruskih železnica relizaciji do sada ugovorenih projekata, Vučić je naglasio da se prilikom realizacije svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Republiku Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati.

Ruske železnice su u 2018. godini prevezle rekordan broj putnika, čak 1.152.000.000, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomlikovanijih infrastrukturnih projekata – železničkog prstena oko Moskve.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 14°C

Slaba kiša

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana