Vučić: Analiziraćemo „non pejper“,priznanje Kosova neprihvatljivo Tanjug

Objavljeno: 27.04.2021. 14:37 Izmenjeno: 28.04.2021. 13:19

Vučić je je rekao da je dokument čitao noćas i da pretpostavlja da ga je pisala jedna ženska osoba, koja je, kaže mnogo pametna i jako dobro upućena u problematiku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je novi non pejper koji je objavila prištinska Koha a odnosi se na navodno rešenje rešenja kosovskog pitanja pripremile Nemačka i Francuska, nije slučajno „izbačen“, da ga je pisala osoba koja je jako dobro upućena u problematiku, kao i da će se tek analizirati, ali da je deo o priznavanju takozvane nezavisnosti Kosova neprihvatljiv.

„Vidim da ga svi demantuju, ali on mi je zadao više briga nego prvi non pejper“, kazao je Vučić novinarima u Doljevcu na pitanje šta misli o navodima Kohe i rešenjima koje nudi taj navodni dokument.

„Ovaj non pejper je pisao i smišljao neko ko je mnogo pametan,lukaviji i pametniji od mene., ali je priznanje užasno“, kazao je Vučić.

Mnogo stvari bi se tu Srbima dalo, kaže i upozorava da je jedna kljucna stvar je u tom papiru – to je priznanje nezavisnog Kosova što je užasno. Poruka je, kaže, evo vam 90 odsto stvari koje su manje važne, ali ono najvažnije ide nama.

On je poručio da će se tek sve anlizirati – politički motivi i poruke i jednoj i drugoj strani, i primećuje da je papir pisao neko fantasticno upućen i da u svetu ima 50 ljudi koji su to mogli da učine.

„Ja to znam, sve te ljude poznajem, sumnjam na jednu osobu, pametna žena, sve što je napisano niko drugi ne bi mogao ni da sastavi ni da napravi“, istakao je Vučih.

„Priznavanje enzavisnosti je neprihvatljivo“, poričio je Vučih ali je doda da sve ovo nije “izbačeno“ tek tako.

„Nama to niko još nije pokazao, ali videćemo. Ne želim prejudiciranje. Ne podnosim reakcije koje uslede za pet sekundi i da kažem odmah da je to sve neprihvatljivo“, ukazao je Vučih i dodao da će se sve a sagledati polako i anlizirati, kao i da će se videti da li su njegove sumnje o toj osobi opravdane.

Kaže da je pored njega samo još jedna osoba iz prištine upućena o kome je reč i ko je mogao sve različite zahteve Prištine i Beograda da umrži.

„Nas dvoje smo u svemu od početka, i znam ko je mogao da umrezi sve razlicite zahteve“, naveo je .

On je najavio da Srbiji predstoji težak period pregovaranja, da dijalog počinje 11,. maja i da se ništa od naroda neće kriti prilikom razgvora i nastojanju da se postigne kompromis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana